На 23.10.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно

...
На 23.10.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно
Коментари Харесай

Допълнителни разпити на свидетели предстоят по делото за умишлено убийство в Плевен

На 23.10.2023 година, състав на Плевенски областен съд прегледа наказателно дело №88/2023 година, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против В.К.К., на 43 години, от град Плевен, упрекнат в това, че

1. На 21.08.2022 година, в град Плевен, след сдърпване пред дискотека в центъра на града, опитал съзнателно да умъртви Т.Р.К., като му нанесъл удар с нож, който предизвикал прободно-порезно пострадване на гърдите вляво. Поради навременното и вярно лекуване, не е имало действителна заплаха за живота на лицето, само че тя е била евентуално допустима, което е наложило оперативно лекуване - закононарушение по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.

2. На същата дата, при същото сдърпване, предизвикал на друго лице междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на долната челюст - закононарушение по чл.129, ал.1, вр. ал.2, пр.6 от Наказателен кодекс.

В провелото се през днешния ден правосъдно съвещание, отбраната на подсъдимото лице е направило искане за отказ на прокурора и второ искане за отказ на правосъдния състав. Исканията не са били почетени от състава на Окръжен съд - Плевен.

В хода на съвещанието през днешния ден, са разпитани движимостите лица изготвили изводи по назначени правосъдни експертизи, а подсъдимият се е възползвал от своето право, планувано в закона, да даде пояснения за случилото се на 21.08.2022 година.

Съдебното разследване не е завършило, по претенции на страните ще се извършат спомагателни разпити на очевидци, което е наложило отсрочване на делото. Следващото правосъдно съвещание е планувано за 10.11.2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР