На 22 декември, последния работен ден преди почивните дни за

...
На 22 декември, последния работен ден преди почивните дни за
Коментари Харесай

Спират движението на камиони по АМ Хемус в Софийска област преди Коледа

На 22 декември, последния работен ден преди почивните дни за Коледа, от 12 ч. до 20 ч., и в събота - 23 декември, от 8 ч. до 16 ч., се стопира придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала " Хемус " сред 30-и до 47-и км. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Ограничението е по отношение на упования засилен трафик за празниците и ремонтно-възстановителните работи в тунелите " Топли дол " и " Правешки хановe ". Трафикът на камиони ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка " Витинска река ", при 30-и км, по път I-1 София - Ботевград и път II-17 до пътен възел " Ботевград " /при 47-ми км/, от където ще не престават пътуването си по Автомагистрала " Хемус ".

АПИ разясняват, че е допустимо да се ограничи прекосяването на МПС над 12 тона и в сектора от п. в. " Правец " /при 52-и км/ до пътен възел " Осиковска Лакавица " /при 60-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3 според от метеорологичните условия.
 Снимка 647031
Източник:

От АПИ показват, че при натоварен трафик и за облекчение на всички пътуващи от София към Варна на 22 декември от 12 ч. до 20 ч. и на 23 декември от 8 ч. до 16 ч. при нужда ще бъдат обособени две ленти за придвижване в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ". Всички пътуващи от Варна към София ще минават по обходен маршрут - от п. в. " Осиковска Лакавица " по път I-3 и при п. в. Правец " ще се връщат на Автомагистрала " Хемус ". По преценка на контролните органи според от интензивността на трафика е допустимо придвижването на всички МПС да се ограничи от пътен възел " Ботевград " до пътен възел " Витинска река " с пренасочване по път II-17 и път I-1.

Също по този начин на 27 декември, последният почивен празничен ден, от 12 ч. до 20 ч., ще се ограничи тежкотоварният трафик от п. в. " Осиковска Лакавица " /при 60-и км/ до п. в. " Правец " /при 52-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3. В взаимозависимост от метеорологичните условия и трафика ще се стопира прекосяването на коли над 12 т в посока София, в сектора от п. в. " Ботевград " /при 47-и км/ до пътна връзка " Витинска река " /при 30-и км/. Обходният маршрут ще е по път II-17 и път I-1.

На 27 декември от 12 ч. до 20 ч., според от трафика и метеорологичните условия, ще се обезпечат две ленти за пътуващите към София в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " . В тази връзка напълно ще се спре придвижването на всички МПС, пътуващи за Варна в сектора от Автомагистрала " Хемус " от 30-и до 47-и км. Обходният маршрут за пътуващите от столицата към Варна ще бъде от пътна връзка " Витинска река " по път I-1 и път II-17, а при п. в. " Ботевград " ще продължава по Автомагистрала " Хемус ". Друга опция при натоварен трафик е при п. в. " Правец " придвижването да се пренасочва по път I-3 и при п. в. " Осиковска Лакавица " да продължава по автомагистралата.
 Ограничават придвижването през няколко тунела на Автомагистрала
Ограничават придвижването през няколко тунела на Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия "

Съоръженията ще бъда почистени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР