На 21 февруари Coinbase публикува писмото си до акционерите за

...
На 21 февруари Coinbase публикува писмото си до акционерите за
Коментари Харесай

Coinbase през 2022 г: Устойчивост на фона на пазарните предизвикателства

На 21 февруари Coinbase разгласява писмото си до акционерите за годината, в което разкрива финансовите си резултати за 2022 година

Според отчета компанията е отбелязала спад в размера си на търговия и приходите от преводи надлежно с 50% и 66% спрямо миналата година.

Спадът се дължи на сривовете на Terra (LUNA) и FTX, които доведоха до загуба на 64% от цената на криптопазара. В резултат на това чистите доходи на Coinbase за годината спаднаха от $7.4 милиард през 2021 година на $3.1 милиарда през 2022 година

Въпреки спада на приходите Coinbase остана устойчива и диверсифицира потоците си от доходи в абонаменти и услуги. През четвъртото тримесечие на 2022 година чистите доходи на компанията възлизат на $605 милиона, което е с 5% повече по отношение на предходното тримесечие.

Това обаче е доста понижение спрямо $2.49 милиарда през четвъртото тримесечие на 2021 година Компанията регистрира и чиста загуба на акция от $2.46 за четвъртото тримесечие на 2022 година и $11.81 за цялата 2022 година

Coinbase призна, че е наела прекалено много чиновници прекомерно бързо, което е довело до оперативни разноски в размер на $1.2 милиарда, които тя чака да понижи с над 30% през това тримесечие. Компанията завърши четвъртото тримесечие на 2022 година с разполагаемост от $5.5 милиарда, което съставлява спад от 3% по отношение на предходното тримесечие.



Въпреки провокациите, Coinbase остава оптимист за бъдещите си резултати като отбелязва предходните си съглашения с регулаторните органи и мощната си позиция в криптоиндустрията.

Фирмата също по този начин загатва за усъвършенстване на криптопазара при започване на 2023 година като общата пазарна капитализация се е нараснала с 40% от началото на годината до момента. Въпреки това тя предизвести вложителите да не екстраполират тези резултати отсега нататък.

Понастоящем Coinbase е една от най-големите тържища за криптовалути, с размер на търговията от $1.7 милиарда и стойност на акциите от $62.07 все още на писане на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР