На 20-ти януари правителството на Борисов ще гласува поредното безумие

...
На 20-ти януари правителството на Борисов ще гласува поредното безумие
Коментари Харесай

Мария Капон: Кражбата „Белене“ – Борисов освен кученца, дава милиарди на Путин

На 20-ти януари държавното управление на Борисов ще гласоподава следващото безумство да употребява ”бидончетата ” (ползвам терминологията на Борисов) и остарялото съоръжение от „ Белене ” в построяването на VII-ми блок на Козлодуй. Склонността на Борисов да финансира съветската стопанска система през тръбопроводи и реактори ясно демонстрира желанието му да дава, с изключение на кученца за Путин, и милиарди български пари.
Комитетът " БеляНе ", в чиято основа бе Единна национална партия, ясно даде причини против този план. Самият Борисов бе загатнал, че реакторите не са " бидончета ", с цел да се местят. Днес чуваме друго.

Зареждането с съветско нуклеарно гориво не е диверсификация и оставя страната ни според от непознат енергиен интерес. Монтажът на подобен реактор дава преимущество на " Атомстройекспорт " да продава остарялата си технология в границите на Европейски Съюз, което е нова „ услуга " от страна на Борисов. Морално и софтуерно остарелият реактор изисква нови турбини и техника по отбрана и сигурност, които ще костват спомагателни средства на България. По тази договорка към този момент платихме солидна сума след дело, което услужливо загубихме.

„ В последните си дни на власт, Борисов е на път да нанесе безвъзвратен финансов удар по страната с дълготрайни последствия. Това се назовава изменничество ", акцентира Мария Капон – заместник-председател на Единна национална партия. По думите й времето за монтаж на остарелия реактор ще го трансформира в софтуерен исторически монумент след 10 години, когато теоретично влезе в употреба.

Мария Капон
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР