На 17 май отбелязваме Международния ден за борба с хомофобията,

...
На 17 май отбелязваме Международния ден за борба с хомофобията,
Коментари Харесай

Днес е Международен ден за борба с хомофобията, трансфобията и бифобията

На 17 май означаваме Международния ден за битка с хомофобията, трансфобията и бифобията.

По този мотив публикуваме декларацията на висшия представител от името на Европейския съюз:

На Международния ден за битка против хомофобията, трансфобията и бифобията Европейският съюз удостоверява безапелационния си ангажимент да зачита, пази и осъществя пълноценното и равноправно практикуване на човешките права и главните свободи на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните лица (ЛГБТИ).

Над 2 милиарда души по света живеят в страни, в които хомосексуалността е противозаконна, а в 11 юрисдикции смъртното наказване се ползва като правно наказване за връзки сред лица от еднакъв пол по взаимно единодушие.

През последните 10 години станахме очевидци на признаци на прогрес в международен мащаб. Въпреки това дискриминирането и изключването заради половата ориентировка и половата еднаквост не престават и сме очевидци на обезпокоително подчинение във връзка с правата на ЛГБТИ лицата. Равнищата на принуждение против ЛГБТИ лицата също са тревожни, и то в случай, че в доста случаи не се рапортува в задоволителна степен.

Въоръжените спорове и изключителните филантропични рецесии излагат ЛГБТИ лицата на необикновен риск. Руската непровокирана и голословна експанзия против Украйна изведе на напред във времето ситуацията на ЛГБТИ лицата, които се пробват да избягат от войната. Докладвани са случаи на възпрепятстване на транссексуални лица, опитващи се да избягат от страната, както и случаи на принуждение против ЛГБТИ лица. Необходимо е да се направи повече, с цел да им се дават поддръжка, отбрана и безвреден заслон.

По-конкретно младежите са изправени пред отменяне от фамилиите им, бездомност и тормоз онлайн и офлайн въз основа на тяхната полова ориентировка и полова еднаквост. 2022 година е Европейската година на младежта: младежите би трябвало да бъдат одобрявани и ценени за това, което са. Трябва да се стремим към построяването на мирни, приобщаващи общества, в които всеки може да процъфтява и да се усеща в сигурност.

Европейски Съюз пази всички ЛГБТИ лица и няма да прави компромис. Ние ще продължим да приказваме за правата на ЛГБТИ лицата. Ще се борим с дискриминирането, насилието и речта на омразата въз основа на половата ориентировка и половата еднаквост както в спокойно време, по този начин и при спор. Ще продължим напъните си за поощряване на правни, политически и финансови ограничения за битка с дискриминирането в тясно съдействие с гражданското общество.

Равенството, зачитането на достолепието и зачитането на многообразието са в основата на нашия Съюз. Всеки би трябвало да се усеща свободен да бъде себе си и да обича, който желае, без да се опасява.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР