На 16 януари в Пловдив стартира поредицата от срещи-дискусии за

...
На 16 януари в Пловдив стартира поредицата от срещи-дискусии за
Коментари Харесай

Стартира серията от срещи-дискусии на БФС за развитието на детско-юношеския футбол в страната

На 16 януари в Пловдив започва поредицата от срещи-дискусии за развиването на детско-юношеския футбол, инициирана от управлението на Българския футболен съюз.

През идващите две седмици техническият шеф Георги Иванов, основният методист Лъчезар Димов,   както и други управителни фактори от структурите на централата ще се срещнат с представители на детско-юношеските школи на клубове, школи и академии от всички зони и области в страната.

Още първото издание в Пловдив протече при сериозен интерес и ангажимент от страна на ръководители, треньори и футболни експерти от района.

По време на семинарите БФС показва задачите и насоките за работа в детско-юношеския футбол, заложени в стратегическия проект за идващия 4-годишен интервал, както и съответни методики за развиване на детско-юношеските школи по места по отношение на задачите и изискванията, с които разполагат. Ключова част от презентацията са резултатите и изводите от стартиралата през септември 2022 година Национална стратегия за образование на гении за футболисти до 14 година, както и въвеждането на новата онлайн академия, създадена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната. Напълно безвъзмезден достъп до нея към този момент имат всички заинтригувани участници във футболния развой, които могат да се   възползват от голям размер база данни, методики и подготвителни извършения в необятен диапазон (U6-U15) по холандски модел.

Важен детайл от срещите е опцията за необятна полемика и противоположна връзка от страна на представителите на клубовете, школите и академиите за проблемите и градивните решения за развиването на детско юношеския футбол.

След Пловдив, серията от срещи продължава в Бургас (17 януари), Варна (18 януари), Велико Търново (23 януари), Монтана (24 януари), Благоевград (26 януари) и София (27 януари). Възможност за присъединяване имат освен ръководителите на школите, само че и всички останали представители на детско-юношеския футбол от всички равнища.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР