На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на

...
На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на
Коментари Харесай

Данъчните отбелязват професионалния си празник

На 16 ноември Националната организация за приходите отбелязва Деня на Свети Матей - първият събирач на налози.

Навръх професионалния си празник, от Националната организация за приходите регистрират поредна година на рекордни доходи. До 31 октомври са постъпили близо 25 милиарда лв. от налози и осигурителни вноски, което е с над 2.3 милиарда лв. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За облекчение на данъкоплатците, приходната организация предлага повече от 160 онлайн услуги, което я подрежда на водещо място в страната измежду цифровите институции. 

А партньорският метод на Агенцията по отношение на бизнеса и жителите води до позитивна смяна в държанието на данъкоплатците. 

„ Наблюдаваме растеж на доброволното обявление и заплащане на отговорностите. Националната организация за приходите се развива непрестанно, покачва качеството на предлаганите услуги, като задачата ни е да улесняваме жителите и компаниите при осъществяване на отговорностите им. Постигнатите резултати са посредством и на чиновниците на Агенцията, на техните положени старания, добре свършената работа и неспирния блян към рационализиране на данъчната администрация “, отбелязва изпълнителният шеф на приходната организация Борис Михайлов.

На днешния ден Православна черква празнува Свети Матей - един от 12-те апостоли и създател на първото от четирите канонични Евангелия (Евангелие от Матей). Като светец се чества от Православната черква на 16 ноември, а от Римско-католическата черква - на 21 септември.

Матей е роден в рибарското село Капернаум, в Галилея, където е работил като събирач на налози (митар) за шефа на Галилея - Ирод Антипа (син на Ирод Велики).

Капернаум играе значима роля в евангелията и Новия завет като място, където е живял Исус Христос. Там са живели и доста други негови възпитаници като апостолите Петър и Андрей, също по този начин братята Яков и Йоан (синовете на Зеведей) и Матей митарят. Исус Христос проповядвал в синагогата на града и живял в къщата на Петър.

Според Евангелието от Матей на брега на Тивериадското (или Галилейското) езеро (днес най-голямото сладководно езеро в Израел), там, където се събирали налозите, Исус Христос се спрял, призовал Матей да върви след него и той го последвал, като станал един от неговите дванадесет възпитаници. Осем години след Възнесението по молба на йерусалимските християни Матей написал своето евангелие, в което споделя за живота и делото на Исус Христос.

Според преданието Матей проповядва на евреите в Йерусалим, по-късно в Персия и Етиопия. И умира като страдалец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР