На 16 март ще бъде обявен и проектът Черноморска академия

...
На 16 март ще бъде обявен и проектът Черноморска академия
Коментари Харесай

ВСУ стартира магистърски програми по киберсигурност

На 16 март ще бъде разгласен и планът „ Черноморска академия за сигурност “

Варненският свободен университет ще приготвя експерти по киберсигурност (източник: ВСУ „ Черноризец Храбър “)

Варненският свободен университет започва магистърски стратегии по киберсигурност и интелигентни системи за отбрана на популацията, оповестиха от образователното заведение. На представянето им на 16 март ще бъде разгласен и планът за основаване на Черноморска академия за сигурност.

Стартиращите стратегии са взаимна самодейност на ВСУ „ Черноризец Храбър “ с Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Вапцаров “ във Варна, експерти от Израел, Европейски Съюз и Русия. Световноизвестни специалисти, учени, анализатори и практици в областта на киберсигурността и технологиите ще участват на откриването, като измежду тях е Ариел Коен – в Топ 5 на водещите специалисти и консултант на премиера на Израел по въпросите на сигурността.
още по тематиката
Магистърските стратегии ще се организират в постоянна и задочна форма а образование, като продължителността им е три семестъра за една календарна година. Програмата предлага профилирани избираеми дисциплини в две съществени посоки – Data Science (за подготовка на напреднали анализатори) и HealthTech (за подготовка на хора за кариера в региона на здравната сигурност).

Образователната тактика се базира на образователни занятия, профилирани семинари, уъркшопове, симулации, проблеми и на практика сесии в компютърни лаборатории, образование и самообразование. Съдържанието на образователната стратегия е създадено в границите на интернационалните регулации, свързани със сигурността, прецизираха от университета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР