На 110-я километър на АМ „Тракия“ в посока Бургас, преди

...
На 110-я километър на АМ „Тракия“ в посока Бургас, преди
Коментари Харесай

6 км тапа към морето! Акад. Григоров: Трагедията е тотална, кой разреши този ремонт?

На 110-я километър на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас, преди Калугерово, се е образувало над 6-километрово запушване. Това сподели в ефира на Радио „ Фокус “ акад. Христо Григоров, ръководител на Българския Червен кръст (БЧК). Той разяснява, че има запушване по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас. По думите му прекосяването се е прави в една лента.

„ Оказа се, че са правили ремонт – трима-четирима застанали от дясната страна на автомагистралата и оправят нещо мантинелата “, възмущава се той.

Според него това е неприемливо в една цивилизована страна. „ Само една лента е пусната за придвижване, а опашката е в две ленти и е километрична, с цел да може някой да си направи този ремонт “, означи той.

„ Трагедията е тотална, нека хората в колите имат вода. Кой е разрешил този ремонт в 10.00 и нещо, когато трафикът е най-активен “, попита акад. Христо Григоров.

„ Какъв е този ремонт, когато е 30 градуса? Пълно е с чужденци, по колите има дечица, гледаме през прозорците, че плачат. Недопустимо е да се прави ремонт по този метод. Ако е нещо съществено, има проваляне – да, само че да се прави мантинела и да се затваря път, прото е неприемливо в цивилизована страна. Ние сме в Европейския съюз и би трябвало да съблюдаваме най-малко правила за придвижването “, безапелационен е акад. Григоров.

Междувременно от АПИ оповестиха водачите да карат с нараснало внимание по разнообразни сектори на Автомагистрала „ Тракия “, в посока Бургас поради ремонтни действия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР