На 10 юни 2018 г. в 14:00 часа в Арт

...
На 10 юни 2018 г. в 14:00 часа в Арт
Коментари Харесай

Абитуриентката Кристияна Кирилова от Варна завоюва с дебютната си стихосбирка

На 10 юни 2018 година в 14:00 часа в Арт салона на Радио Варна се състоя артистичното показване на дебютната стихосбирка „ Сезони ”, която излезе от щемпел през месец май 2018 година  Представянето на книгата се реализира със съдействието на ЛК „ Касталия ” при Център за поддръжка за личностно развиване - Общински детски комплекс гр. Варна. 
В  стихосбирката са включени 45 тематично подбрани стихотворения и 7 есета, които младата поетеса е написала през последните четири години. Редактор на книгата е Магдалена Маркова, художник Свилена Бабукчиева, посредством издателска къща Хеликс прес ЕООД.

Кристияна Кирилова е едвам на 8 години, когато прекрачва прага на Литературен клуб „ Касталия “. От най-ранна детска възраст тя избира пътя на литературата. Също от толкоз ранна детска възраст мечтае да издаде лична книга. 
Младата поетеса е на 18 години и приключи с влиятелното отличие „ Първенец на випуска “, в Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “. Творческият й път е посипан с изключителни достижения, като Лауреат на голям брой национални и интернационалните литературни състезания. Стипендиант е на фондация „ Комунитас “ по план „ 1000 стипендии “ за даровити деца в областта на литературата.  



Стиховете и носят извънреден прочувствен заряд, който няма по какъв начин да не провокира отзив у всеки сензитивен четец и да го предизвика да насочи взор към сезоните вътре в себе си. Криси ще остане да учи и да се развива в България. В региона на туризма. 


Дебютната й книга е артистично  представена от надарените „ златни ключета ” Константина Георгиева, Александра Златева, Симона Алексива, Николета Димова ученици на ДЮТ „ Златното ключе ”, под управлението и сюжета на Сия Папазова, под съпровода на виртуоза Емил Малинов, учител по пиано в Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски ”.


Гости на събитието бяха Монка Николова – шеф на ЦПЛР – ОДК година Варна, писатели  и общественици на гр. Варна, млади поети, ученици на ЛК „ Касталия ”, родители и другари на младата авторка. 

... и един от най-вдъхновяващите ѝ стихове отдаден на нейната майка, селекциониран от „ Сезони ”:



         НА МАЙКА МИ

Ти си всички слънчеви лъчи.
На света всички рози червени.
В действителност превръщаш моите фантазии.
Тъжни мигове - в засмени.

Като роза ти бодли си имаш.
Прекрасен недодялан елмаз.
В очите ми света ми сбираш
и го увиваш в златен кант.

И въпреки да си била самичка,
Устояла си на всяка неволя.
Отгледала си волна птичка –
Днес пускаш я на независимост.

Аз ще полетя високо, с ария,
със сътворените от теб крила.
Ти си зима, пролет, лято, есен.
 Ти си Радост.
В мен живееш ти и ти си всичко.
Благодаря ти, моя майчице едничка!



Книгата се популяризира посредством www.book.stor.bg.
Линк към страницата: https://www.book.store.bg/p229672/
Събития и изявления, може да следите във Facebook страница на „ Сезони ”: https://www.facebook.com/seasonsbyKK/





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР