Женският национален отбор на България загуби и втория си мач

...
Женският национален отбор на България загуби и втория си мач
Коментари Харесай

Волейболните националки паднаха от Япония

Женският народен тим на България загуби и втория си мач от тазгодишното издание в Лигата на нациите. Много подмладеният ни отбор не можа да се опълчи на Япония и отстъпи с 0:3 (13:25. 15:25, 15:25) в Анталия. В първия дуел нашите изгубиха от Нидерландия. А японките съкрушиха европейския първенец Турция, нанасяйки му първо проваляне след повече от година.
Прочетете още
Българките започнаха сепнато мача. Японките поведоха с 3:0, когато пристигна първата ни точка. Резултатът обаче бързо набъбна до 7:1 и противникът не ни остави късмет да скъсим съществено дистанцията. Най-голямата разлика обаче беше единствено при крайния резултат в частта – 25:13.

Воденият от Лоренцо Мичели тим стартира доста по-уверено втория гейм. Резултатът вървеше точка за точка, само че единствено до 4:4. Тогава японките направиха пет следващи сполучливи офанзиви и с това прекършиха самочувствието ни. Резултатът стигна до 19:11, когато към този момент беше ясно, че азиатките ще ни поведат с 2:0. В края на частта офанзивите на Япония станаха все по-точни и тя приключи 25:15.

В третия гейм България най-сетне поведе и то освен, че направихме първата точка. Разколебахме играта на Япония. Известно време водихме с по две точки, само че равенството пристигна при 8:8. За страдание след 11:11 азиатките натрупаха непреодолимата преднина от 17:11. Треньорът Мичели даде късмет на съвсем всички да играят и да опитат какво е огромен интернационален волейбол. Целта на италианския експерт е да готви тим за международното състезание следващата година.

В последна сметка Япония затвори дуела при резултат 25:15.

Утре е третият на мач в Лигата на нациите против Италия от 20 ч. Последната среща от първия шампионат е в събота против Франция от 17 ч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР