На 10 август 2018 г. Търговският регистър в България беше

...
На 10 август 2018 г. Търговският регистър в България беше
Коментари Харесай

Партия МИР: Случаят със срива на Търговския регистър е показателен как се управлява държавата

" На 10 август 2018 година Търговският указател в България беше изцяло блокиран, това сътвори цялостен безпорядък в обществото, защото жителите, компаниите и администрацията останаха без достъп до извънредно значимата база данни. Оттогава до момента никой от държавните институции не е уведомил българското общество кои са аргументите и виновниците, довели до срутва на Търговския указател ". Това сподели доктор инж. Дончо Пачиков, член на Националния съвет на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).
Според Пачиков, рецесията в ръководството на осведомителната активност на Агенцията по вписванията е резултат от редица основни пропуски, а ръководещите неслучайно мълчат чия е отговорността за управническите решения, които са безспорни несъответстващи на действителните условия за естествената работа на Търговския указател.
" Фактите и събитията към срутва на Търговския указател не са инцидентни и хронологията на събитията потвърждава, че заради късия период, в който се повреждат дисковете от една и съща дискова група, става невероятно възобновяване на естествената продуктивност на Търговския указател. С това на процедура е основан неуправляем риск, защото са обединени дискови масиви, ситуирани в главния и аварийния осведомителни центрове ", сподели още доктор инж. Дончо Пачиков.
 Парламентът одобри дефинитивни промени в Закона за комерсиалния указател Парламентът одобри дефинитивни промени в Закона за комерсиалния указател
Парламентът одобри дефинитивни промени в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел Измененията ре...
Той напомни, че след случая ДАНС излиза с разбор, в който показва, че в случай че не се изведат потребните практики, то може да се стигне до повтарянето на случая в Търговския указател или в други ведомства и организации. Пачиков напомня също по този начин изказванията на експерта по киберсигурност Ясен Танев, че казусът с блокирането на Търговския указател е поради занижен надзор и че е липсвало копие, което да бъде възобновено незабавно и аварийният център евентуално не е работил.
Според вицепремиера. Въпреки това към момента няма посочени отговорни и осъдени за това незаконно действие. " Случаят с Търговския указател е типичен образец по какъв начин може да се срине доверието в държавното ръководство и индикативен по какъв начин се ръководи страната ", беше безапелационен доктор инж. Дончо Пачиков.
Според него държавното управление дължи отговор на следните въпроси: Кой е отговорен за срутва на Търговския указател? Защо не са били осъществявани инспекции от Държавната организация " Електронно ръководство " по контрол за съблюдаване на условията на Закона за електронното ръководство за осведомителната сигурност? Защо не са осъществявани инспекции на осведомителната сигурност на Търговския указател? Защо не е осъществяван одит от държавната организация " Електронно ръководство "? Защо организацията " Електронно ръководство " не действа към този момент втора година в нарушаване на Закона за електронното ръководство. Защо не е признат устав за активността на държавното дружество " Електронно ръководство " според параграф 46 от Закона? Какво се случи с електронното държавно управление и за какво то към момента не действа?
" От неналичието на отговори по всички тези въпроси е ясно, че ръководещите не могат да се оправят с ръководството на страната, че не могат да ръководят рецесии и не могат даже да ги предотвратят – информация случая със срутва на Търговския указател, който има основно значение за действието на пазарната стопанска система в България ", безапелационен е доктор инж. Пачиков.
 Държавата се подсигури против медиен звук при нов срив на Търговския указател Държавата се подсигури против медиен звук при нов срив на Търговския указател
Отговорната за стопанисването на Търговския указател Агенция по вписванията към този момент е стратегически обект за националната сигурност. Това...
Според партия МИР невъзможността да се подсигурява сигурност на декларираните в регистъра данни е опасност за националната сигурност на България, защото българските жители не знаят и до през днешния ден в чии ръце са попаднали персоналните им данни, както и тези за имуществото и собствеността на регистрирани по националното ни законодателство търговски сдружения за стотици милиони лв..
Именно за това от партия МИР оферират промени в ЗТРРЮЛНЦ и в Наредба № 1 за водене, запазване и достъп до Търговския указател и до регистъра на юридически лица с нестопанска цел, като в тях да се запишат и дефинират административно-наказателни наказания за самата Агенция по вписвания или за длъжностните лица, които са виновни за воденето и съхранението на регистъра.
" Липсва на законодателна самодейност, която да подсигурява сигурността на данните в Търговския указател е следващото доказателство за неприятното му ръководство ", добави доктор инж. Пачиков.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР