На 1 юни плажовете на морето ще бъдат готови за

...
На 1 юни плажовете на морето ще бъдат готови за
Коментари Харесай

От 1 юни плажовете очакват туристите

На 1 юни плажовете на морето ще бъдат подготвени за началото на летния туристически сезон . Това разгласи в утринния блок на БиТиВи туристическият министър Николина Ангелкова.

Тя уточни, че в напътствията за едно плажно място пространството би трябвало да бъде 8 квадрата. За един чадър с два шезлонга естественото разстояние е 16 квадрата, само че Ангелкова е поискала дистанцията да бъде 20 квадрата за сигурност.

По думите й доста мъчно и доста предизвикателно ще бъде лятото, тъй като е с доста незнайни. Ангелкова се надява летният туристически сезон да започва от 1 юли , когато вероятно да можем да посрещнем и чужденци от страните, които са нискорискови от позиция на болестта с ковид.

Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме във връзка с туризма. Безплатните чадъри и шезлонги са едни от ограниченията, които се подхващат за спасяването на летния сезон, сподели тя. Ангелкова е предложила още на Министерския съвет освен това състояние да бъдат понижени концесионните хонорари.

Нито концесионерите, нито наемателите, нито туроператорите, ресторантьори и хотелиерите не чакат облага това лято , посочи туристическият министър.

За хотелите са направени инструкции и рекомендации, като са съгласувани с Министерство на здравеопазването. Ангелкова чака другата седмица публично да бъдат оповестени всички инструкции, които да съблюдават всички.

Разстоянието сред масите в заведенията за хранене ще бъдат 1.5 метра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР