На 1 юни – Международния ден на детето по традиция

...
На 1 юни – Международния ден на детето по традиция
Коментари Харесай

Военни формирования отварят врати по повод 1 юни

На 1 юни – Международния ден на детето по традиция ще се организира Ден на отворени порти във военни формирования в страната, оповестиха от пресцентъра на МО.

Военните формирования на Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян, Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички искащи. Военнослужещите ще срещнат посетителите с историята на военните формирования, ще им покажат разнообразни мостри на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще показват своите умения. Младите другари на Сухопътните войски ще имат опция да прегледат и войсковите музеи.

В авиобаза Безмер от 9:30 до 12:30 ч феновете на авиацията ще имат опция да се срещнат от близко с ремонтираните и осъвременени самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специфична и самолетообслужваща техника. Децата ще покажат своя гений на конкурс за рисунка на асфалт, където най-хубавите ще бъдат отличени с награди.

Във Военновъздушната образователна база (ВВУБ) – Долна Митрополия ще се организира проведено посещаване на 50 ученика от 9-и и 10-и клас на СУ „ Евлоги Георгиев” – гр. Тръстеник и 50 ученика от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим. Младежите ще имат опцията да посетят музея на ВВУБ, да следят неподвижен показ на авиационна техника, както и да посетят региона на диспечерската кула за наблюдаване на полети, според плановата таблица за деня.

В град Пловдив в регион 2 на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) на ул. " Ген. Радко Димитриев " №2 от 9.30 ч. до 12.00 ч. е проведен Ден на отворени порти. Ще бъдат развърнати 5 образователни центъра, където посетителите могат да видят стрелково оръжие, алпийско снаряжение - персонална екипировка, свързочни средства и парашутно-материална част, а петият е център за пукотевица със 7.62 мм ПК с халосни муниции.

В София от 10:00 до 16:00 ч Военната академия „ Г. С. Раковски “ отваря порти за жители и посетители във връзка 1 юни, Международния ден на детето, и в навечерието на 2 юни, Деня на Ботев и починалите за свободата на България. Посетителите могат да се срещнат с богатото културно-историческо завещание и опциите за образование, както и да прегледат Комплекс Царски зали. Във връзка с идните кандидатстудентски изпити всички бъдещи студенти и техните родители могат да се срещнат с стратегиите за образование.

Във Варна от 10.00 до 12.00 ч. и от 14.00 до 16.00 ч. ще се организира „ Ден на отворени порти " във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “. Гостите ще имат опция да посетят Инженерен и Навигационен факултет, Център за интегрирано ръководство и мониторинг на брегова зона, киберцентър, басейна. Ще има демонстрации на работа с безпилотни летателни апарати /дрон/ и събитие в Планетариума.

По време на мероприятията ще бъдат спазвани противоепидемичните ограничения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР