На 1 ноември главният прокурор на България заяви, че са

...
На 1 ноември главният прокурор на България заяви, че са
Коментари Харесай

Москва: Акт на враждебност са претенциите на София към Руската църква

На 1 ноември основният прокурор на България съобщи, че са открити обстоятелства, които могат да се употребяват, с цел да се опровергае собствеността на Русия върху имота и църквата " Свети Никола " в София. Считаме това за акт на неприязън.

Това обявиха в четвъртък от съветското външно министерство. 

????: On November 1, the prosecutor general of Bulgaria stated that facts had been uncovered which can be used to refute Russia’s ownership of the land plot and the Church of St Nicholas in Sofia.

We regard this as an act of hostility.
— MFA Russia???????? (@mfa_russia)
Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че отварят за гости Руската черква в петък . В събота ще има бдение, а първата света Литургия ще е в неделя.

, протойерей Владимир Тишчук е дошъл у нас преди дни.

Именно в петък ще отслужи първия си молебен в столичния храм " Св. Николай Мирликийски ".

През септември България за шпионаж. Руският дипломат у насс аргумента, че няма кой да води службите. , които да поемат обгрижването на Руската черква, в това число нормалните богослужения, само че катинарът на самата черква по този начин и остана, а вратите за богомолци не се отвориха. Оказа се, че БПЦ няма достъп.
 Министерство на регионалното развитие дири чия е Руската черква в София
Министерство на регионалното развитие дири чия е Руската черква в София

Андрей Цеков на диалог при Сарафов

Светските управляващи по статута и метода на стопанисване на църквата, като единствено от, че собствеността би трябвало да се изследва по-задълбочено.

Междувременно от Русия с мнения обвърза проблема с теза за " украинизация " на България, нелегално завладяване на благосъстоятелност на Руската федерация и Руската православна черква.

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Това разгласи при започване на ноември отрасловият министър Андрей Цеков пред публицисти, откакто се срещна с изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов в Съдебната палата. Материалите, свързани с проблема са към 4 папки с документи. След като се запознае с цялата фактология, в случай че има учредения, ще предприеме съответните дейности.
 От Москва дават обещание скоро нов духовник за Руската черква
От Москва дават обещание скоро нов духовник за Руската черква

За писмо-отговор от съветския патриарх Кирил до българския Неофит оповестява Отделът за интернационалните връзки към Московската патриаршия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР