На 1 март 2022 г. (вторник) от 11:00 ч. в

...
На 1 март 2022 г. (вторник) от 11:00 ч. в
Коментари Харесай

Първият университетски STEM център ще бъде открит в ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 1 март 2022 година (вторник) от 11:00 ч. в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ ще бъде открит нов и съвременен STEM център за подготовка на бъдещи учители. Той ще даде опция за модерно образование, фокусирано в четири посоки – просвета, технология, инженерство, математика, с акцент върху приложението им в действителния живот.

Центърът е ситуиран в Първи образователен корпус на университета –зала 448 и зала 449. Той е с обща повърхност 100 кв.м. и включва три образователни пространства.

В първото е интегрирана виртуална STEM лаборатория с преносими компютри със стереоскопична проекция. Към тях е прибавен програмен продукт за осъществяване на виртуални симулации и проучвания на обекти.

Във второто образователно пространство е обособена лаборатория за практическа и приложна активност в региона на електрониката, програмирането и роботиката, където студентите ще изградят съществени умения за бъдещото си развиване в някое от съответните посоки.

Третото пространство е завършено като образователно пространство вид „ Makerspace “, където ще се намират технологии, ориентирани към развиване на творчеството в границите на образователен развой, учреден на „ учене посредством правене “.

STEM центърът ще обезпечи среда, в която студентите ще придобият набор от познания и умения, нужни за интердисциплинарните работни места в действителния свят.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР