Мястото за вечен покой е превърнато в ад - това

...
Мястото за вечен покой е превърнато в ад - това
Коментари Харесай

Шефът на „Гробищни паркове“ в София: Мястото за вечен покой е превърнато в ад

Мястото за безконечен покой е превърнато в пъкъл - това сподели пред публицисти краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на общинското дружество “Гробищни паркове ” Румен Димитров. Той показа положението и визията на Столичната община за развиването на гробищните паркове, съобщи Дарик.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към околните, които не са измежду нас. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството. ” - съобщи Димитров.

Това, което заварихме е липса на всякаква организация, включително и липса на всевъзможни документи, които биха били организирали по-добре мястото, уточни Димитров. Той изясни, че личен състав и хора има, само че структурно са подложени на наредби, които плануват 20 души да поддържат 2900 декара паркове. Ангажиментът на предприятието е да поддържа единствено алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките към тях, изясни още шефът. Според него с тези 20 души това е непостижимо без обществото. Оттук нататък институциите и жителите би трябвало да вървят ръка за ръка, прикани Димитров.

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели уговорката да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро положение. Призовавам жителите да вземат участие в напъните за връщане на гробищните паркове в нужното им положение. ” - сподели още краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Оперативна програма „ Гробищни паркове “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР