Мястото на смъртта на Ангел Христов (част от престъпната група

...
Мястото на смъртта на Ангел Христов (част от престъпната група
Коментари Харесай

МВР, община Дупница и частна болница се оплетоха по въпроса къде е починал Ангел Христов

Мястото на гибелта на Ангел Христов (част от незаконната група " Братя Галеви " ) се оказа въпрос, на който нито една институция не дава явен отговор към този момент трети ден.

В понеделник заран bTV разгласи, че смъртният акт на Христов е публикуван в Дупница въз основата на удостоверение, направено в локалната частна болница " Св. Иван Рилски - 2003 ".

Те цитират и служителка, издала формалния акт за гибелта на така наречен " брат Галев ", която споделя, че по документи той е умрял в 8 ч. сутринта на 3 юни (събота) в болничното заведение. От лечебното заведение обаче са отрекли пред bTV Ангел Христов да е умрял при тях. Директорът отхвърля да разяснява случая пред камера. Медицинска сестра се появи пред публицистите и съобщи, че " гибелта на господин Христов не е открита тук при нас ".

Според информацията на малкия екран - самоличността на Христов е удостоверена с невалидната му остаряла персонална карта, която е изтекла още през 2018 година

Жената се принудила да върне свидетелството за гибел за пренаписване в болничното заведение, откакто разкрила, че семейството на покойника е неточна. В първичния документ той е записан като " Ангел Христов Ангелов ", а не " Ангел Христов Христов ", каквото е името му.

От община Дупница разгласиха и обособена позиция, в която изясняват, че базата данни за гражданската регистрация не съдържа информация дали съответен жител е търсен от Министерство на вътрешните работи или не.

Болницата се намира на към 10 км от село Ресилово, където се допуска, че Христов е получил инфаркт.

В първичните известия за гибелта му се твърдеше, че тя е настъпила в дома му, който е на територията на община Сапарева баня. Смъртният акт обаче е от длъжностно лице към община Дупница.

Версията, че " брат Галев " е умрял в къщата си, се популяризира от МВР-Кюстендил. Те настояват, че на 3 юни следобяд са получили " сигнал, че в дома си в село Ресилово е умрял 53-годишен мъж, разгласен за интернационално търсене ".

От кого е получен сигналът - не се показва в информацията на полицията.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са открили, че към този момент има издадено известие за гибел от доктор в дупнишка болница и публикуван смъртен акт.

" Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, осъществени са голям брой процесуални дейности, формирано е досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Дупница ", споделят от Министерство на вътрешните работи.

Все още се чака резултат от назначената съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да откри по кое време и от какво е умрял мъжът.

Христов беше разгласен за интернационално търсене, откакто през 2012 година избяга дружно с колегата си Пламен Галев след влезнала в действие неоправдателна присъда за образуване на незаконна група за рекет и изнудване.

До този миг Министерство на вътрешните работи не може да откри по какъв начин е допустимо търсеният нарушител да се прибере в България, като вътрешният министър Иван Демерджиев даже стартира версия Христов да е вкаран в страната след гибелта си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР