Мярката за отстъпка от 25 ст. на литър гориво беше

...
Мярката за отстъпка от 25 ст. на литър гориво беше
Коментари Харесай

Доц. Щерьо Ножаров: Не се очаква шок спрямо цените на горивата

Мярката за отстъпка от 25 ст. на литър гориво беше мощно дискутирана до момента в който беше въведена, защото тя не беше таргетирана към най - нуждаещите се групи. Беше обща за всички и противоречива. Това разяснява доцент Щерьо Ножаров в изявление за утринния информативен блок  " Добро утро, България "  в ефира на  Радио " Фокус " , преподавател в УНСС и стопански консултант в БСК.

Той уточни, че до момента в който мярката е работила, цените на горивата мощно са се намалили.

По думите му поевтиняването на горивата не е заслуга за българския пазар. Доц. Ножаров означи, че цените сега в България са същите като във всички прилежащи страни.

" Цените на петрола са постоянни на интернационалните пазари ", изясни той. По думите му въвеждането на мярката за отстъпка от 25 ст. на литър гориво е било плод на напрежението, обвързвано с високите цени. Експертът я дефинира като незабавна интервенция.

Доц. Ножаров бе безапелационен, че потрес в цените на горивата не се чака, в случай че няма изключителни обстановки на интернационалните пазари.

Относно новата мярка, която депутатите вкараха - някои от потребителите да получават ваучери за горива или карти за градски превоз, доцентът изрази мнение, че нискодоходните групи в обществото са очаквали продължение на миналата мярка. 

Той подчерта, че ресурсът ще се пресмята всеки месец и ще бъде плаващ.

" Правителството може да спре мярката във всеки един миг ", безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР