Мярка за неотклонение задържане под стража наложи Окръжният съд в

...
Мярка за неотклонение задържане под стража наложи Окръжният съд в
Коментари Харесай

Задържаха поляк в Албена, осъждан за сводничество във Варшава

Мярка за неотклонение " задържане под стража " наложи Окръжният съд в Добрич на 41-годишен полски жител в осъществяване на Европейска заповед за арест, оповестиха от пресцентъра на съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът във Варшава е издал искане за задържане и предаване на полския жител Томаш П., с цел да излежи в полски затвор присъда от три години " отнемане от независимост ". Той е наказан за сводничество и сутеньорство, ведно с обир. Присъдата е влезнала в действие през февруари 2012 година.

Мъжът е бил арестуван на 11 септември т.г. в курорта " Албена ".

Пред съда полякът обяснил, че живее в България от две години, като обитава в село Оброчище. Той изискал да не бъде екстрадиран в Полша, а да изтърпи наказването си тук, като изразил подготвеност да се откаже от полското си поданство и да одобри българско, тъй като тук се чувствал по-спокоен. Заявил, че самичък е отишъл в полицията, незабавно откакто схванал, че е търсен от полските управляващи и няма желание да се укрива.

При произнасянето на присъдата магистратите са отчели, че Томаш П. съзнателно е напуснал рамките на родината си преди приключването на наказателното произвеждане против него, осуетявайки осъществяването на наложеното му наказване.

Определението на Окръжния съд в Добрич предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР