МВР разби група за трафик на мигранти, която незаконно превеждала

...
МВР разби група за трафик на мигранти, която незаконно превеждала
Коментари Харесай

Разбиха каналджии, прекарвали бежанци до Австрия

МВР разруши група за трафик на мигранти, която нелегално превеждала чужденци през територията на България, Румъния и Унгария до Австрия, оповестиха от полицията. На осем души са повдигнати обвинявания, шестима са арестувани за 72 часа.

Операцията се е провела в София, Видин и Лом. Двама от арестуваните са пакистански жители.

Събраните досега доказателства сочат, че за разлика от множеството други „ каналджийски “ структури, тази група е провела превеждането на мигранти освен през територията на България, само че и до крайната точка на пътуването им.

Според данните от следствието двамата чужденци в групата са набирали искащи, най-много от Турция – най-вече пакистанци, афганистанци и иракчани.

Членове на структурата ги посрещали на „ зелена граница “, след което ги превозвали и настанявали в София, Видин и Лом. Впоследствие прекарвали мигрантите през река Дунав с лодки, наети от локални риболовци. Там участници в групата, които авансово дошли на румънска земя, ги посрещали с колите си и ги закарвали до границата с Унгария.

След следващо незаконно прекосяване през „ зелена граница “ са били превозени по същата скица до Будапеща. Оттам, към този момент с коли с непознати номера, са „ доставяни “ на австрийска територия.

За достигането до крайната точка мигрантите са плащали сред 4 и 6 хиляди евро на човек. Превеждането до Румъния е коствало от 600 до 1000 евро. Плащането е ставало основно по арабската система за разплащане „ Хавала” след постигане на дадения мигрант на авансово уговореното място. Иззети са документи, съгласно които заплащането е ставало и посредством компании за интернационалните преводи. След приемането на парите те са били разпределяни сред участниците в групата, плащани са били и контрактуваните „ възнаграждения “ на наетите лодкари, водачи и хазяи.

Шофьорите по трасето до Австрия са получавали по 100 евро за мигрант, сред 50 и 100 лв. за човек са давани на лодкарите за плаването по Дунав.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР