МВР награди полицаите, постигнали най-добри резултати в работата си през

...
МВР награди полицаите, постигнали най-добри резултати в работата си през
Коментари Харесай

Кои са полицаите на годината и техните истории

МВР награди служителите на реда, постигнали най-хубави резултати в работата си през тази година. Отличени бяха чиновници, разкрили тежки закононарушения, само че и служители на реда, избавили животи. Сред наградените бяха и жители, помогнали на Министерство на вътрешните работи да стигне до търсени нарушители.

Радослав, Григор и Живко - възпитаници от Стара Загора, които бяха наградени наред със заслужилите служители на реда. На 3 октомври автомобил блъснал мотоциклет на кръстовище. Шофьорът избягал от мястото. Тримата младежи го видели и решили да опитат да го заловят. Действали като експерти и за час стигнали до него.

" Видях, че ми е позната колата. Започнахме да разпитваме някой знае ли, по този начин, по този начин, по този начин. И през първи притежател, втори, трети и по този начин разбрахме кой в действителност е водача на колата ", съобщи Григор Бакалов.

" Намерихме му номера през остарелия притежател. Той ни даде номера и от там започнахме да му звъним, да го търсим и той ни сподели, че се крие в най-близкия парк ", добави Радослав Иванов.

" Започнахме да го търсим, обикаляхме малко и го намерихме ", добави Григор Бакалов.

Индивидуален притежател на премията " Полицай на годината " е Десислава Викторова от ГДНП. Под нейно управление са били разкрити редица тежки закононарушения, в това число случая с простреляната жена на новогодишно хоро в Ловеч. Колективното първо място отиде при граничните служители на реда от Елхово, заловили търсен за тежко закононарушение в Западна Европа.

" Отличието е с помощта на труда през миналата година, освен мой, само че и на целия колектив. Годината не беше доста лесна, не се оплакваме, продължаваме напред ", показа Ивайло Тончев, шеф на бранш Специални тактически дейности в РДГП - Елхово.

От бързо разкрити убийства, разплитане на комплицирано замислени схеми, хванати опиати до оказана първа помощ. Това са част от заслугите на останалите наградени от разнообразни точки на страната.

" Хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и обезпечават сигурността в нашата страна. Хората, които неведнъж изпитват и рецензиите към системата, към съответни чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че системата продължава да работи и бих споделил сполучливо ", сподели още Бойко Рашков, министър на вътрешните работи.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи изпраща динамична година, в която е постигнало главната си задача - гарантирането на почтени избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР