МВР извършва вътрешна проверка след твърденията на европейския прокурор Лаура

...
МВР извършва вътрешна проверка след твърденията на европейския прокурор Лаура
Коментари Харесай

Проверка в МВР след твърдения на Кьовеши, че е провалено разследване за източване на евросредства

МВР прави вътрешна инспекция след изказванията на европейския прокурор Лаура Кьовеши, че с дейностите си български служители на реда са провалили следствие за източване на пари от еврофондовете. Това разгласи в Пазарджик вътрешният министър Калин Стоянов, представен от Министерство на вътрешните работи.

Министър Калин Стоянов отхвърли да разяснява казаното от Лаура Кьовеши: " Става въпрос за случай, който датира от лятото на предходната година. По въпросния проблем е осъществена инспекция от страна на " Вътрешна сигурност ", инспекторат. Резултатите от инспекцията са изпратени на европейските прокурори и следва те да вземат решение каква ще бъде ориста на това, което сме открили. "

По думите му, от началото на годината са предотвратени 170 хиляди случая на незаконно влизане в страната ни.

" Смело мога да заявя, че през последните 2 месеца обстановката на българо-турската граница е извънредно умерено. Още по-важно е, че доста спадна броят на излаз на българо-сръбската граница. " - уточни вътрешният министър.

Калин Стоянов отхвърли да разяснява информацията, че търсеният Евелин Банев-Брендо е бил засечен във врачанско: " Проверяваме. Към момента не мога да дам повече информация. "

В Пазарджик вътрешният министър участва на полагане на клетва на новия випуск гранични служители на реда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР