МВнР съдейства на българските граждани, евакуирани след пожара на ферибота

...
МВнР съдейства на българските граждани, евакуирани след пожара на ферибота
Коментари Харесай

МВнР съдейства на сънародниците ни, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да се завърнат в България

МВнР спомага на българските жители, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу.

Те ще дойдат довечера в Игуменица, откъдето ще заминат с рейс за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са поискали.

Както към този момент съобщихме, първите 38 български жители към този момент отпътуваха за България, като се чака те да дойдат всеки миг в страната.

По информация на българския консул в Солун, който от през вчерашния ден е на остров Корфу, с цел да окаже подпомагане на място, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в положително положение. Единият към този момент е напуснал болничното заведение, а другият, който бе интубиран, е нормализиран и без заплаха за живота.

По публична информация, получена от гръцките управляващи, седем български жители не престават да са в неопределеност след случая. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в непрекъснат контакт с способените локални институции, като оказват цялостно подпомагане.

Българските жители могат да потърсят настояща информация за своите близки, пътували на ферибота „ Юрофери Олимпия “, на следния телефон в Ситуационния център на Министерство на външните работи: 02 948 3051.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР