Музиканти, танцьори, визуални артисти и режисьори от повече от десет

...
Музиканти, танцьори, визуални артисти и режисьори от повече от десет
Коментари Харесай

Днес започва българският фестивал за съвременно изкуство 180°

Музиканти, танцьори, образни актьори и режисьори от повече от 10 страни се включват в започващото през днешния ден в София пето издание на фестивала-лаборатория за модерно изкуство 180°.

Откриването е във " Фабрика 126 " ( бул. Княгиня Мария Луиза №126) от 19:30 с арт апаратура от немския архитектурен колектив Popticum. Паул Фрик ще партнира с испанската танцьорка Бланка Нагуерол Рамирес от именития спектакъл на Пина Бауш и с музикантите от отбор 180°. Те са създадали зрелище особено за фестивала и ще употребяват пространствените съоръжения на Popticum като детайл от артистичната си среда.

Мисията на екипа на 180 градуса е да даде условия на млади актьори да развиват новаторските си креативен хрумвания и да притегли нова аудитория за тяхното изкуство.

През последните години 180° се е утвърдил като едно от най-важните събития за модерно изкуст во на Балканите, а през 2017-2018 година " Европейската фестивална асоциация " (EFA) го афишира за един от най-оригиналните и амбициозни фестивали в Европейски Съюз и му слага почетния знак " Забележителен фестивал на Европа ".

Фестивалът се организира с поддръжката на Столична община и е част от Календара на културните събития за 2018, както и с помощта на Гьоте-институт България, Про Хелвеция и Институт Сервантес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР