Музикалният свят беше разтърсен от новината за кончината на Еди

...
Музикалният свят беше разтърсен от новината за кончината на Еди
Коментари Харесай

„Ще ни липсваш, приятелю“: Музикалният свят скърби за Еди Ван Хален

Музикалният свят беше разтресен от новината за кончината на Еди Ван Хален. Виртуозният китарист умря на 65-годишна възраст след дългогодишна борба с рака. Определян от мнозина негови сътрудници като „ модерния Моцарт “, Еди основава рок групата „ Ван Хален “ дружно със своя брат Алекс.

Бандата е позната на публиката с енергичните си песни и провокативни членове отпред с вокалиста Дейвид Ли Рот и, предстоящо, Еди.
Снимка: Reuters
Синът му Волфганг стана част от групата през 2006 година В обществените мрежи той написа: „ Всеки миг, споделен с него на и отвън сцената беше подарък. Не мисля, че ще мога да се възстановя изцяло от загубата. Обичам те толкоз доста, баща “.

Дали поради чаровната си усмивка, дали поради, безусловно, извънземния си гений, десетки музиканти показаха своите съболезнования и оскърбление от новината за гибелта на Еди.

„ Тези в действителност вълшебен пръсти отвориха врата към нов метод на свирене “, показа китаристът на „ Куин “ Брайън Мей. Според него Еди е бил един от най-оригиналните и зашеметяващи рок китаристи за всички времена.



„ Еди беше китарно знамение, а свиренето му – магия. Той беше специфичен подарък за музикалния свят, а за тези от нас, които имаха щастието да го срещнат, специфичен човек. Оставя огромна празнота в сърцата ни “, написаха членовете на AC/DC.



Ози Озбърн разгласява фотография с „ легендата “ Еди и съобщи, че „ ще се забележим от другата страна, приятелю “, препращайки към негова ария.



За „ Металика “ Еди е бил „ ентусиазъм, кумир и след прекарано лято на 1988 година – другар “.



„ Тази вечер Раят ще е електрически “, написа Лени Кравиц.



„ Какво дълго и прелестно странствуване беше… “, написа Дейвид Ли Рот.



От профила на група „ Пантера “ излиза наяве, че „ Ван Хален “ са имали голямо въздействие върху музиката на към този момент починалите братя Вини и Даймбег Деръл.



„ Благодаря ти, крал Едуард. Дълбоко обичан си и ще липсваш “, написа неговият сътрудник Стив Вай. Той разгласява и фотография с обувки, които Еди носеше на концерти през годините.



Еди ще липсва и на „ Аеросмит “.



На всяка фотография, която негови другари и сътрудници споделиха в обществените мрежи, едно прави усещане – усмивката на лицето на Еди. Така и ще бъде запомнен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР