Mutua Madrid Open, втори кръгНовак Джокович – Гаел Монфис6-3, 6-2Новак

...
Mutua Madrid Open, втори кръгНовак Джокович – Гаел Монфис6-3, 6-2Новак
Коментари Харесай

Джокович се завърна в Мадрид с убедителна победа


Mutua Madrid Open, втори кръг

Новак Джокович – Гаел Монфис 6-3, 6-2

Новак Джокович стартира присъединяване си на тазгодишния Мастърс шампионат в Мадрид с безапелационен триумф над Гаел Монфис. Французинът затрудни лидера на схемата при започване на първия сет, само че международният №1 последователно откри надзор върху дуела и подсети за най-хубавия си тенис, стигайки до изцяло подобаващ триумф.

Опонент на Джокера на осминафинала ще бъде спечелилият от мача сред Анди Мъри и Денис Шаповалов.

И двата аса в мача бяха дело на Джокович, който завоюва съвсем два пъти повече точки на сервис в хода на дуела (44-23). Сърбинът беше безукорен при възможностите си за пробив, като осъществя и трите брейкпойнта, до които доближи, като в това време не разреши на Монфис да оползовори нито една от петте благоприятни условия, които се откриха пред него.

Двубоят стартира равностойно, като и двамата съперници разчитаха най-много на офанзиви с форхенд от главната линия. В първите пет гейма никой от двамата не съумя да пробие, като за това може да съжалява Монфис, който пропусна два брейкпойнта при 1-1 и още един при 2-2. Големият срив в играта на Ла Монф пристигна в шестия гейм, когато при 15-15 позволи една двойна и две непредизвикани неточности, което разреши на Джокович да осъществя първия пробив в мача и да поведе с 4-2.

Сърбинът сподели повече хладнокръвие в последвалите дълги разигравания и това му разреши да затвърди брейка си и да се приближи на гейм от спечелването на сета. Монфис понижи резултата след няколко мнгоо положителни офанзиви с форхенд по диагонала, само че след това сервисът на Джокович още веднъж проработи и след несполучлив ретур на международния №21 лидерът на схемата осъществя първия от двата сетбола, които се откриха пред него, спечелвайки първата част с 6-3.

Монфис поведе във втория сет, само че насладата му не продължи дълго. Джокович атакуваше все по-ефективно с бекхенд, като също така на няколко пъти изненада французина с доста положителни излизания на мрежата, като това му разреши още веднъж да пробие пръв и да поведе с 3-1. Монфис редуцира пасива си, само че водачът в ранглистата отговори с два следващи гейма на 15 и натрупа преднина от 5-2.

В оказалия се финален в мача осми гейм французинът показва страхотни рефлекси при някои от офанзивите на Джокович, само че напъните му бяха незадоволителни и в последна сметка сърбинът победи с 6-3, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР