Mutua Madrid Open, полуфиналАлександър Зверев – Стефанос Циципас 6-4 3-6

...
Mutua Madrid Open, полуфиналАлександър Зверев – Стефанос Циципас 6-4 3-6
Коментари Харесай

Зверев се справи с Циципас и продължава защитата на титлата си в Мадрид


Mutua Madrid Open, полуфинал
Александър Зверев – Стефанос Циципас 6-4 3-6 6-2


Стефанос Циципас влезе в полуфинала си в Мадрид против Александър Зверев като любимец в очите на мнозина, само че не съумя да оправдае упованията. Саша измъкна победа с 6-4 3-6 6-2 и серията му в испанската столица към този момент е от девет победи – една го дели от отбрана на купата.

Действащият първенец усъвършенства доста представянето си на начален удар от предходните дни, вкара 71% от първите си сервиси и завоюва точката в 82% от тези случаи.

Всеки от двамата имаше мощни и слаби интервали в срещата. Първоначално германецът доминираше, като в първия сет бе съвсем безукорен и справедливо излезе напред в резултата. Загуби единствено пет точки на собствен начален удар, осъществя единствената си точка за пробив и бе по-добър както от главната линия, по този начин и на мрежата.

Във втория сет обаче непредизвиканите неточности набъбнаха, а уинърите спаднаха. Процентът на вкаран първи сервис се срина от 92% до 45%. Стефанос още веднъж не сподели най-силния си тенис, само че се възползва от спада в играта на своя противник и изравни.

В решаващата част Зверев още веднъж пое самодейността, до момента в който Циципас по този начин и не успяваше да откри ритъма си в късния час в Мадрид. Получи и предизвестие от съдията за дейната си връзка със своя татко и треньор, а съпротивителните му сили стигнаха единствено за 2-6.

Така Саша стига до втори следващ край на Мастърса, само че ще би трябвало да излезе на корта с доста по-кратка отмора в съпоставяне със своя конкурент.

Зверев води 2-0 победи в съперничеството си с Алкарас и ще се надява на трета, в случай че желае още веднъж да вдигне купата на корт „Маноло Сантана“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР