Mutua Madrid Open, първи кръгАнди Мъри – Доминик Тийм 6-3,

...
Mutua Madrid Open, първи кръгАнди Мъри – Доминик Тийм 6-3,
Коментари Харесай

Мъри задълбочи кризата на Тийм и започна успешно в Мадрид


Mutua Madrid Open, първи кръг

Анди Мъри – Доминик Тийм 6-3, 6-4

Анди Мъри стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Мадрид с двусетов триумф над Доминик Тийм в най-очаквания мач от първия кръг на конкуренцията. Двукратният първенец се завърна в испанската столица пет години след последното си присъединяване с доста солидно показване и сподели, че явно е бил прав да се откаже от първичното си решение да пропусне сезона на клей.

В идната фаза британецът чака спечелилия от мача сред Денис Шаповалов и Юго Умбер.

Мъри записа повече асове (9-3), като също така бе по-резултатен както на сервис (46-36), по този начин и на ретур (22-16). И двамата съперници стигнаха до три брейкпойнта, като трикратният „мейджър“ първенец осъществя два от тях (67%), до момента в който Тийм не се възползва от нито един от своите шансове.

Двубоят стартира равностойно, като и двамата завоюваха първите си два сервис гейма. Впоследствие обаче непредиззвиканите неточности на Тийм започнаха да стават все по-често събитие, до момента в който Мъри демонстрираше доста положително придвижване по корта. Това оказа помощ на участващия с „“уайлд кард“ британец да осъществя първия пробив в мача и да поведе безапелационно с 5-2. Тийм понижи изоставането си с гейм на нула, само че Мъри не му разреши да продължи да се надява на поврат и завоюва откриващата част с 6-3.

Австриецът поведе при започване на втория сет, само че Мъри бързо си върна самодейността и направи резултата 3-1 в своя изгода. Реализираният от някогашния №1 пробив се оказа поселдният в мача и той победи с 6-3, 6-4 след 1 час и 43 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР