Мухълът по стените на жилището може да причини различни заболявания,

...
Мухълът по стените на жилището може да причини различни заболявания,
Коментари Харесай

Плесените и мухълът в жилищата са опасни

Мухълът по стените на жилището може да аргументи разнообразни болести, предизвести Максим Дяков, инженер от Катедрата по микология и алгология към биологическия факултет на Московския държавен университет пред радио Sputniк.
Плесените не са просто противен недостатък, те се образуват от натрупването на микроскопични гъбички от друг вид. Някои от тези гъби са патогенни, т.е. могат да се развъждат в човешките тъкани и да доведат до съществени болести като микози и алергии, предизвести Дяков, представен от РИА Новости.
 Пет съвета за разчистване на завесите за баня от нечистотия и мухъл Пет съвета за разчистване на завесите за баня от нечистотия и мухъл
Сменяте ли завесите за душ толкоз постоянно, че към този момент е станало част от месечните ви разноски? Ето по какъв начин да ги почиствате с домашни средства,...
Здравите хора са устойчиви на въздействието на гъбичките, в случай че концентрацията на тези патогени е ниска, сподели той. Но в случай че човек страда от хронични болести или е претърпял интервенция, той е изложен на риск. Мухълът е изключително рисков за хора с отслабена имунна система.
" Струва си да се страхувате при положение на намаляване на организма. При имунодефицит доста постоянно настава гибел от микози (заболявания, породени от микроскопични патогенни гъби) ", сподели специалистът.
В случай, че човек е заставен да приема антибиотици, той е още по-уязвим към гъбична зараза.
В допълнение към гъбичната зараза, хората по стените на чиито жилища се появяват тъмни петна са изложени на риск от алергии, защото спорите, освободени от плесените са алергенни, добави Дяков. Според него има единствено един метод да се избавим вечно от плесента - да премахнем първопричината й, т.е. влагата.
 С тези трикове влагата и мухълът ще изчезнат от вкъщи ви С тези трикове влагата и мухълът ще изчезнат от вкъщи ви
Почистваме банята, слагаме сушилнята на балкона и избираме дишащи довършителни материали, с цел да се отървем от влагата и да предотврат...
" По стените тези гъби нормално се появяват вследствие на конденз, намокряне и теч на тръби ", сподели Дяков.
Стената би трябвало да е суха, акцентира той. Освен това специалистът предложи потреблението на специфични препарати за битка с гъбичките по стените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР