Моята съвест е чиста. Действах спрямо правилника за работа на

...
Моята съвест е чиста. Действах спрямо правилника за работа на
Коментари Харесай

Шефът на парламента разкри само пред БЛИЦ цялата истина за изгонването на Корнелия Нинова от пленарна зала!

" Моята съвест е чиста. Действах по отношение на правилника за работа на Народното събрание и го приложих във връзка с Корнелия Нинова ". Това съобщи пред БЛИЦ Димитър Главчев, ръководител на 44-ото Народно заседание. БЛИЦ потърси Главчев във връзка поисканата му от Българска социалистическа партия оставка поради отстраняването на Корнелия Нинова за две пленарни съвещания.

" Още през вчерашния ден имахме Председателски съвет. Предложих в името на компромиса да отпадне наказването на Корнелия Нинова. За да се гласоподава такова предложение е належащо единодушието на всички парламентарни групи. От Българска социалистическа партия, обаче нямаше представител. Те не одобриха протегнатата ръка към тях ", съобщи пред БЛИЦ Димитър Главчев.

Председателят на Народното събрание разяснява в елементи обстановката, при която помоли Нинова да напусне пленарното съвещание.



" Имаше искане за чуване на министър-председателя Борисов. Парламентът го отхвърли с гласоподаване. Корнелия Нинова направи наново искане, макар че тематиката беше завършена. Освен това насочи неприемливи реплики към премиера и народните представители. Една от тях е " за какво поради този човек се подлагате на угодничество, нямате ли достолепие ".

Това са обидни квалификации и са неприемливи съгласно правилника за работа на Народното събрание ", акцентира Главчев пред БЛИЦ.

Председателят на Народното събрание дефинира сподели, че не е почтено, че е определян като " цензор " от представители на Българска социалистическа партия.

" По време на пленарното съвещание на 10 ноември предоставих думата за политически заявления на ръководителя на Движение за права и свободи Карадайь и на Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия. Дори бях упрекнат, че съм ги оставил да приказват по-дълго от позволеното време.

Няма никаква спънка в Народното събрание да се приказва за политика, само че е неприемливо да се насочат обидни квалификации за премиера, президента и народните представители.

В моите дейности се управлявам само и единствено от правилника за работа на Народното събрание ", безапелационен е Главчев пред БЛИЦ.

Председателят на Народното събрание е изумен от държанието на Българска социалистическа партия в навечерието на семейството на България на Европредседателството.

" През последните седмици организирах публични срещи в Румъния с външния министър Теодор Мелешканус и представители на Алианса на демократичните демократи (АЛДЕ), които дружно със социалдемократите ръководят Румъния.

Разговарях и премиера Ана Бърнабич с външния министър Ивица Дачич, който е измежду водачите на социалистите в Сърбия.

Колегите от двете страни ми споделиха, че са доста радостни от обстоятелството, че България ще е хазаин на Европредседателството.

На този декор съм изумен от опитите за изкуствени кавги от страна на Българска социалистическа партия ", добави Главчев пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР