Мотоциклетът има някои специфични характеристики, които са негови предимства –

...
Мотоциклетът има някои специфични характеристики, които са негови предимства –
Коментари Харесай

Лъчезар Бъчваров: Сред най-честите нарушения на мотоциклетистите е карането по осевата линия

Мотоциклетът има някои характерни характерности, които са негови преимущества – той е дребен и по-бърз от автомобила, само че в случай че тези преимущества не бъдат ръководени вярно, те могат да станат дефекти в избрана обстановка, да създадем злополука и да пострадаме. Това сподели мотоциклетистът и парамедик Лъчезар Бъчваров в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Носенето на защитна екипировка при каране на мотоциклет по думите му е наложително. " Носенето на каска е наложително, тъй като тя пази главата, а самият визьор защищава очите ни по време на придвижване. При останалата екипировка законът ни разрешава да е по желание, само че аз персонално в моя опит съм видял, че тя в действителност има огромно значение. Наглед дребни рухвания и пострадвания без екипировка в действителност биха били съдбовни. Има случаи, когато заради високата скорост дотам са изпилени крайниците и е свалена кожата, че в някои случаи се стига и до ампутация “, даде образец Лъчезар Бъчваров.  

От няколко години на пазара се оферират и якета, които пазят мотоциклетиста и пасажера по деен метод. Става въпрос за якета и жилетки, които имат интегрирани в себе си въздушни възглавници, които се задействат в миг на рухване, изясни още той. " Те пазят доста по-добре от всички пасивни якета, наколенки и протектори “, означи Бъчваров.  

Возенето на пасажер на мотоциклет би трябвало да бъде съобразено с неговите килограми, защото спомагателната тежест трансформира спирачния път, устойчивостта в завоите. Законът разрешава возенето на деца над 12-годишна възраст. 

Лъчезар Бъчваров изясни, че ограничаването за оптималната позволена скорост на мотоциклети на автомагистрала е 100 км/час, до момента в който за леките коли то е 140 км/час. Това ограничаване по думите му е причина за тапи, закъснение на трафика и пътнотранспортни катастрофи.  

Сред най-честите нарушавания, които мотоциклетистите вършат на пътя, е каране по осевата линия. " Те по никакъв метод не ангажират пътната лента, пробват се да минат около колите. Един мотоциклетист следва интензивно да застава в лентата, да пази позицията си в лентата, която е заел “, изясни Лъчезар Бъчваров.  

Много мотоциклетисти не носят облекла със светлоотразителни детайли, застават в мъртвите зони на колите. " Ако ние виждаме лицето на лидера на автомобила в неговото огледало, значи той най-вероятно също може да ни види “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР