Мотивите за оставката на началника на Националната служба за охрана

...
Мотивите за оставката на началника на Националната служба за охрана
Коментари Харесай

НСО: Ген. Антонов е подал оставка, за да стане дипломат

Мотивите за оставката на началника на Националната работа за защита ген.-лейт. доктор Ангел Антонов са прекосяване на дипломатическа работа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Началникът на Националната работа за защита ген.-лейт. доктор Ангел Антонов подаде оставка. Мотивите за това са прекосяване на работа по Закона за дипломатическата работа ", се споделя в информация, качена на уеб страницата на НСО.

От там декларират, че сега Военна прокуратура прави инспекция на НСО и ген.-лейт. доктор Ангел Антонов ще изчака нейното привършване. Той ще продължи да извършва служебните си отговорности на шеф на службата до издаване на Указ от президента на Републиката.

По-рано през днешния ден Министерски съвет даде единодушието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита. Той е подал пред президента на Румен Радев писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Решението на Министерския съвет е във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на президента, каквото е условието на Закона за НСО.

В същото време в медиите се появиха информации, че Ангел Антонов ще бъде назначен за консул в Санкт Петербург. Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова съобщи, че не разполага за момента с сходна информация. „ Днес разбрах, че е напуснал НСО, само че не знам къде ще върви. Това са политически решения, няма по какъв начин да ги разясня, в случай, че не съм и осведомена с тях “, сподели тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР