Мотивите на вицепремиера Корнелия Нинова за уволнението на директорския борд

...
Мотивите на вицепремиера Корнелия Нинова за уволнението на директорския борд
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Мотивите на Нинова за уволнението на борда на ВМЗ-Сопот нямат връзка с реалността

Мотивите на вицепремиера Корнелия Нинова за уволнението на директорския ръб на ВМЗ-Сопот нямат нищо общо с действителността. Това съобщи пред бТВ някогашният ръководител на борда Никола Стоянов.

Той изрично отхвърли изказванията на Нинова за генерирани от заводите загуби. Стоянов уточни, че когато е поел ръководството през ноември 2021 година едвам са се събирали средства за заплати, а от този момент до момента са подписани контракти за 102 млн. лв.. Той подсети, че е назначен с конкурс при ръководството на настоящия министър председател Кирил Петков и мандатът му продължава до април 2026 година По думите му, в този момент заводите са в най-хубавото си положение от 20 години насам.

Стоянов акцентира, че е належащо време от подписването на договорите за поръчки и приемането на финансовите резултати – към 5-6 месеца изминават от поръчката до експорта на продукцията.

Уволненият началник на Вазовските машиностроителни фабрики акцентира, че по време на мандата му отговорностите са понижени най-малко с 35 милиона и сега сдружението няма никакви просрочени отговорности. Стоянов посочи, че са платени насъбрани отговорности от 2017 година до момента.

Той отхвърли и претенциите на Нинова за липса на бистрота при ръководството на заводите. Бившият шеф увери, че докладът за работата им е предаден в период на Държавната консолидационна компания (ДКК).

По думите му, нейните упреци, че досегашната администрация е отказала да заплаща дивиденти са несъстоятелни, защото по процедура би трябвало да бъда получен отговор от ДКК за предадения доклад и по-късно да се пристъпи към погашение на дивиденти. От деня на предаването на доклада – 20 април, до момента не е получен отговор.

„ Нинова не е принципал на ВМЗ, тя е принципал на ДКК, а ДКК е принципал на ВМЗ “1, посочи Никола Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР