МОСКВА – През 1998-а Давор Шукер стана голмайстор на световното

...
МОСКВА – През 1998-а Давор Шукер стана голмайстор на световното
Коментари Харесай

Хърватия пак гледа към полуфинала

МОСКВА – През 1998-а Давор Шукер стана голмайстор на международното състезание и изведе своята Хърватия до третото място в първото присъединяване на страната. Изминаха 20 години. Шукер още веднъж е на мондиал, само че като президент на федерацията. От мача против Дания сигурно побеля още повече. Хърватите завоюваха след 1:1 и едни от най-лошо изпълнените дузпи в историята.

А какъв беше стартът! До 4-ата минута паднаха и двата гола. Така бе подравнен върхът от преди четири години, когато по същото време мачът Аржентина – Нигерия се играеше при голово тъждество.
Хърватия и Дания обаче не продължиха с шоуто. Напротив – сякаш извънредно се уплашиха от прекомерно бързите голове и заиграха на несъмнено. Чак в 116-ата минута Анте Ребич бе повален в наказателното поле и дузпа! Дори без намесата на ВАР се виждаше какъв брой е очевидна. Лука Модрич, капитанът на Хърватия, обаче се провали. На вратата Дания имаше Шмайхел. Не Петер, който изведе „ динамита “ до купата на Евро 92, а синът му Каспер. Със същата външност дребният Шмайхел „ сковава “ звездата на „ Реал “, който прати топката в ръцете му. На трибуните баща Петер ликуваше като в годините, когато печелеше всичко с „ Манчестър Юнайтед “.

 kasper

При дузпите Каспер избави още два пъти, само че това се оказа незадоволително. И двата тима биеха като с оловни крайници. Но три пъти дузпи хвана Даниел Субашич, стражът на „ Монако “. При последния удар на Иван Ракитич от „ Барселона “ Шмайхел към този момент нямаше късмет.
Истински фестивал на вратарите, спечелили по три пъти от бялата точка. Радост обаче единствено за Хърватия. Сега идва четвъртфинал с домакина Русия. Каква по-добра опция да се повтори триумфът от преди 20 години – полуфинал. А на фона на играта хърватите към този момент от дълго време не са прикрит любимец и за купата.

#Croatia are through on penalties – Great game! #CRODEN#CroatiavsDenmark#WorldCup18#Worldcup2018Russia#FifaWorldCup2018#FIFAWC2018#FifaWorldCup18#penaltiespic.twitter.com/jfAeI6i676

— Old School Football (@OSFshop) July 1, 2018
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР