Мощно земетресение с магнитуд 6,8 удари Мексико рано в четвъртък,

...
Мощно земетресение с магнитуд 6,8 удари Мексико рано в четвъртък,
Коментари Харесай

Ново мощно земетресение удари Мексико

Мощно земетресение с магнитуд 6,8 удари Мексико рано в четвъртък, причинявайки разлюляване на здания и оставяйки минимум един мъртъв човек в столицата на нацията, оповестява Асошиейтед прес.

Земетресението удари малко след 1 часа сутринта. Само три дни по-рано земетресение с магнитуд 7,6 по Рихтер.

Геоложкият институт на Съединени американски щати заяви, че земетресението в четвъртък, както и това в понеделник, е било с център в западния щат Мичоакан покрай тихоокеанското крайбрежие. Епицентърът е бил на към 46 километра югозападно от Агилия, Мичоакан, на дълбочина от към 24,1 километра.

Правителството на щата Мичоакан заяви, че земетресението е усетено в целия щат. Той оповестява за вреди на постройка в град Уруапан и някои свлачища на автомагистралата, която свързва Мичоакан и Гереро с брега.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи посредством Twitter, че това е второстепенен трус от понеделни к и е усетен също в щатите Колима, Халиско и Гереро.

Кметът на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум заяви посредством Twitter, че една жена е умряла в централен квартал, когато е паднала по стълбите на дома си. Жителите бяха скупчени по улиците, до момента в който сеизмичните аларми звучаха.

По-мощното земетресение в понеделник беше третото най-силно в историята на страната по-късно земетресение на 19 септември - през 1985 година, 2017 година и в този момент 2022 година Земетресенията от 2017 година и 19 септември 2022 година пристигнаха малко след годишното обучение за трусове, провеждано всеки 19 септември в чест на опустошителната 1985 година трус, който умъртви към 9500 души.
 Земетресение с магнитуд 7,5 удари Мексико
Земетресение с магнитуд 7,5 удари Мексико

След обучение и за годишнина от тежки трусове в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР