Мощните политически турбуленции от последния месец навлизат в нова фаза

...
Мощните политически турбуленции от последния месец навлизат в нова фаза
Коментари Харесай

Радев готви знакови назначения в служебния кабинет

Мощните политически турбуленции от последния месец навлизат в нова фаза на 11 май, когато Бойко Борисов към този момент няма да е министър председател, а президентът Румен Радев ще назначи служебно държавно управление, което да провежда предварителните избори на 11 юли. От година насам ръководството на Борисов се бореше по всевъзможен метод да предотврати опцията за длъжностен кабинет на Румен Радев, виждайки в него най- огромна опасност за политическото си оцеляване.

От ГЕРБ към този момент оповестиха, че кабинетът на Радев щял да е " реваншистки " – виновност, която се вменява и на новите партии в отиващото си 45-то Народно заседание, които посветиха късия си престой там на задачата да стартират да разграждат управническия модел на ГЕРБ.

Според източници на Mediapool министър председател на служебното държавно управление евентуално ще бъде Стефан Янев , секретар на президента по защитата. Янев е доста непосредствен до Радев и бе министър на защитата в предходното служено държавно управление, назначено от президента през 2017 година. Тогава Янев организира огромна проверка и промяна на фрагментите във висшия ешелон на военното министерство.

Обяви и

Служебен министър на защитата най-вероятно ще бъде Николай Цонев , който бе боен министър в тройната коалиция от квотата на Национална движение „Симеон Втори".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР