Морските свинчета са изключително мили, неагресивни и забавни дребни животни,

...
Морските свинчета са изключително мили, неагресивни и забавни дребни животни,
Коментари Харесай

Как да се сприятелим с морско свинче

Морските свинчета са извънредно благи, неагресивни и занимателни дребни животни, които се научават да разпознават гласа на стопаните си и се привързват мощно към хората, които се грижат за тях.

Поради тази причина по никакъв начин не е мъчно на стопанина да се сприятели със своя домакински любим, а пухкавият и занимателен дребен гризач ще трансформира даже скучния и тъмен ден във радостен и занимателен.

Сприятеляването с морското свинче стартира с неговото опитомяване още от момента на влизането му в новия му дом. Какви би трябвало да са стъпките на индивида и по какъв начин да подходи към новата жива облага, с цел да обезпечи положителните връзки още от първия ден? Вижте в идващите редове какво обичат морските свинчета и по какъв начин да опитомите морско свинче.

В ден първи от развъждането на морско свинче нормално най-важните неща, които са нужни, са към този момент закупени. При внасянето на животинчето на новото място то ще бъде уплашено, тъй като този домакински любим е доста внимателен. Затова той би трябвало незабавно да бъде оставен в новата му къщурка, с цел да се успокои и да изследва новия си дом.

Стопанинът би трябвало да е наясно, че морските свинчета са доста плашливи, по тази причина непотребните шумове би трябвало да се заобикалят, с цел да не се стигне до стрес. Този домакински любим е най-податлив на стресови обстановки. Трябва да му се приказва безшумно, със спокоен и еднакъв звук, който му работи успокоително. Ласкавото отношение е бърза стъпка към сприятеляването с морското свинче.

 Сладко морско свинче

За да се реализира другарство с домашния любим, той би трябвало да се усеща изцяло спокоен в наличието на стопанина си. Ето няколко практични съвета по какъв начин да се подходи към пухкавата плашлива топчица:

- Подайте на новия ви домакински питомник моркови или ябълки и му говорете безшумно и умерено. Той ще се уплаши и ще се скрие в къщичката си, само че когато се убеди, че не го заплашвате, ще вземе обичаната храна за морски свинчета. Хранете го постоянно от ръката си. Така ще свикне с миризмата на своя собственик и ще стартира с времето да взима самоуверено храната от ръцете на познатите му към този момент хора в дома;

- Когато свинчето към този момент не се бои да подуши ръката на стопанина си, то може да бъде погалено леко по главата или гърба. Ако е умерено, галете го, с цел да спечелите доверието му. Това е още една стъпка към опитомяването на морско свинче.

- За да се сприятелите с морското си свинче, взимайте го постоянно на ръце. Слагайте го на коленете си и му говорете умерено, без да вършиме внезапни придвижвания. Ако постоянно повтаряте името, което сте му избрали, то ще го запомни и ще реагира на него;

 Морските свинчета обичат да похапват

- Давайте му обичаните му храни, то ще издава радостни звуци, когато види, че ще го храните;

- Морските свинчета обичат да ги решат. Ако се грижите постоянно за типа на пухкавия ви питомник, той ще се привърже мощно към вас.

Морските свинчета схващат, когато за тях се поставят грижи, внимание и обич и отвръщат с доверие. Така домашният любим се трансформира в домакински другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР