Монтана вероятно ще бъде първият американски щат, който забранява достъпа

...
Монтана вероятно ще бъде първият американски щат, който забранява достъпа
Коментари Харесай

Първи американски щат забранява TikTok на лични устройства

Монтана евентуално ще бъде първият американски щат, който не разрешава достъпа до персонални устройства на китайския медиен колос TikTok. Губернаторът Грег Джанфорте подписа възбраната, а законът би трябвало да влезе в действие на 1 януари.

TikTok беше обект на наблюдаване от управляващите по целия свят поради терзанието, че персонални данни могат да изтекат към китайското държавно управление, написа BBC.

Миналия месец властта в Монтана одобри законопроект, който не разрешава TikTok на персонални устройства с 54 против 43 гласа. Законът ще направи нелегално да се предлага това приложение, само че не не разрешава на хората, които към този момент имат TikTok, да го употребяват.

Според Джанфорте една сходна възбрана би съдействала за " целта ни да защитим жителите на Монтана от наблюдението на Китайската комунистическа партия ".

Според изказване на TikTok приложението е употребявано от " стотици хиляди хора " в Монтана. Платформата за видеосподеляне счита, че възбраната " нарушава правата на Първата корекция на хората от Монтана ".

TikTok може да оспори законодателството.

Монтана има население от малко над 1 милион и забрани приложението на държавни устройства предишния декември.

Според TikTok в Съединени американски щати има 150 милиона консуматори. Въпреки че потребителската база на приложението се разшири през последните години, то към момента е най-популярно измежду младежи и консуматори на 20 години. В Съединени американски щати обаче има опасения, че TikTok може да съставлява риск за националната сигурност.

TikTok е благосъстоятелност на ByteDance. Наскоро държавното управление на Съединени американски щати съобщи, че ByteDance би трябвало да продаде TikTok или да се сблъска с възможна възбрана в страната.

Санкциите важат за компании, само че не и за самостоятелни консуматори. Фирмите, които нарушават закона, са изправени пред наказания до 10 000 $, които ще бъдат наложени от Министерството на правораздаването на Монтана.

Така колоси като Apple и Гугъл могат да бъдат санкционирани, в случай че разрешат приложението TikTok да бъде изтеглено в Монтана от техните магазини за приложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР