Monsanto няма да е част от името на компанията след

...
Monsanto няма да е част от името на компанията след
Коментари Харесай

Monsanto остава в историята след приключването на сделката с Bayer

Monsanto няма да е част от името на компанията след сливането й с немския тръст Bayer

Още по тематиката
Съединени американски щати позволиха на Bayer да купи Monsanto
30 май 2018
Съединени американски щати утвърди договорката сред Bayer и Monsanto

Акциите на Bayer скочиха с 6% след новината на Wall Street Journal, която към този момент не е доказана от фирмите
10 апр 2018
Акциите на Monsanto скочиха с над 6% след репортаж, че Съединени американски щати утвърждават договорката с Bayer
10 апр 2018
Европейска комисия утвърди договорката сред Bayer и Monsanto
21 мар 2018 Германският фармацевтичен тръст Bayer ще завърши договорката по придобиването на американската компания Monsanto в четвъртък. След сливането, което се прави оценка на 63 милиарда $, новата компания ще е най-големият производител на семена и пестициди, ще оперира под името Bayer и по този метод ще изпрати в историята марката Monsanto, която 117 години история.

От Bayer оповестиха при започване на седмицата, че са получили всички нужни позволения за привършване на договорката, измежду които утвърждението на Европейската комисия и правосъдното министерство в Съединени американски щати. Ако придобиването не се официализира до 14 юни, Monsanto има правото да се отдръпна от договорката и да желае по-висока цена, написа Reuters.

" Bayer ще остане име на компанията. Monsanto към този момент няма да се употребява. Придобитите артикули ще запазят имената си и ще станат част от портфолиото на Bayer ", се споделя още в известието.

В неделя немският тръст стартира процедура за интелектуални права за 7 милиарда $, малко след утвърждението на договорката от Съединени американски щати. Това е първата от три покупко-продажби сред американски и немски компании. T-Mobile US, част от " Дойче телеком ", се чака да придобие Sprint за 26 милиарда $, а договаряния се водят и сред производителите на промишлен газ – Linde и Praxair.

В същото време американският президент Доналд Тръмп нееднократно подлага на критика комерсиалните връзки сред Германия и Съединени американски щати.

Мотивите

Премахването на Monsanto от името на компанията е предстоящо от страна на Bayer, защото екологични организации постоянно атакуват американския производител на генномодифицирани семена. Компанията е подложена на критика и заради по-агресивна политика за отбрана на интелектуалните си права по отношение на други съперници на пазара. Потърпевши са фермерите, които разчитат на семената на Monsanto.

" Стремим се да задълбочим разговора си с обществото. Ще слушаме тези, които ни подлагат на критика, и ще работим дружно. Селското стопанство е прекомерно значим бранш, с цел да позволим на идеологически разлики да попречат на напредъка ", споделя изпълнителният шеф на Bayer Вернер Бауман в изказването.

В друго изказване от компанията споделят, че индийските компании на Bayer – CropScience, и на Monsanto – Monsanto India, към този момент ще останат самостоятелни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР