money.bgКняжество Монако стана първата страната в Европа, която има пълно

...
money.bgКняжество Монако стана първата страната в Европа, която има пълно
Коментари Харесай

Монако стана първата европейска страна с пълно 5G покритие

money.bg

Княжество Монако стана първата страната в Европа, която има цялостно покритие с 5G мрежа, заяви Technode.

5G мрежата е дело на китайския телекомуникационен колос Huawei. По този метод компанията към този момент има опция да покаже оборудването и опциите си в действително време.

Защо това е значимо?

Монако е първата страна на континента, която приветства технологията на Huawei за 5G мрежа като част от главната си инфраструктура.

С този дебют Huawei към този момент ще има опцията да покаже продукта си на повече европейски страни, в това число държавни управления, служби и други.

Детайли

Споразумението сред софтуерния колос и " Монако Телеком ", която е благосъстоятелност на френски милиардер, беше подписано през месец септември. От своя страна операторът в княжеството убеждава, че са подхванати всички нужни ограничения за гарантирането на сигурността на мрежата.

Контекст

5G мрежата на Huawei се озова в окото на комерсиалната стихия сред Съединени американски щати и Китай. В същото време Европа се пробва да резервира неутралитет, до момента в който Съединени американски щати изрично настояват, че китайската компания съставлява риск за националната сигурност. Наскоро държавното управление на Англия даде позволение на Нuаwеі дa yчacтвa в изгpaждaнeтo нa мoбилнитe мpeжи oт cлeдвaщo пoĸoлeниe нa Ocтpoвa, въпpeĸи пpeдyпpeждeниeтo нa cтapши миниcтpи, чe ĸoмпaниятa пpeдcтaвлявa pиcĸ зa cигypнocттa. Технологичната компания ще помогне за построяването на някои неосновни елементи от 5G мрежата. Германия, въпреки това, е " на ръба ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР