Момичетата от Мажоретен състав Екстрийм“ към Общинския младежки дом с

...
Момичетата от Мажоретен състав Екстрийм“ към Общинския младежки дом с
Коментари Харесай

Мажоретен състав „Екстрийм” се включи в 100-годишното издание на Габровския карнавал

Момичетата от Мажоретен състав „ Екстрийм “ към Общинския юношески дом с ръководители Вероника Миланова и Петя Бонева участваха в 100-годишното издание на Габровския карнавал. Събитието, което се организира всяка трета събота на месец май, тази година беше под наслов „ Има-няма 100 години карнавал “.

Русенките показаха магията на мажоретното изкуство пред габровци и посетители от цялата страна и чужбина. В карнавала имаше 69 картини на разнообразни групи и сформира, показани от над 2000 участници. По традиция бе изпълнено и символичното ампутиране на опашката на царицата на карнавала - голяма шестметрова бутафорна габровска котка. Ритуалът бе изпълнен от кмета на града Таня Христова.

Въпреки неприятното време по време на карнавалното шествие, участниците и феновете продължиха да се забавляват, а девойките от „ Екстрийм “ бяха посрещнати с овации и огромен интерес.

Най-старото непокътнато удостоверение за еквивалент на проявата е фотография от 1932 година Карнавалните шествия по време на майските празници на града са наследници на габровската Олелийня през 30-те години на предишния век. Тя е била забава навън, обвързвана със сгледа на младите булки, омъжени през зимата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР