Момчил Дойчев*По повод искането за „военен неутралитет“Неутрален? Можеш ли да

...
Момчил Дойчев*По повод искането за „военен неутралитет“Неутрален? Можеш ли да
Коментари Харесай

Можеш ли да си неутрален към болката...

Момчил Дойчев*

По мотив настояването за „ боен неутралитет “

Неутрален? Можеш ли да си безпристрастен към болката? Можеш ли да си безпристрастен към страдащите? Можеш ли да си безпристрастен към несправедливостта и насилието? Можеш ли да си апатичен към слабия, който е тъпкан от мощния? Можеш ли да си безпристрастен към войната? Можеш ли да си безпристрастен към нейните жертви и от двете страни? Можеш ли да си безпристрастен, даже когато мъртвият не ни е зложелател? Можеш ли да си безпристрастен, когато виждаш че 18 годишни деца са пращани на сигурна гибел като пушечно месо? Можеш ли да си безпристрастен, когато е стъпкана човечността?

Можеш ли да си апатичен пред типа на раздраните тела, на смачканото бъдеще, на труповете, застлали военните морги? Можеш ли да си апатичен към преносимите морги, които пушат и кървят като крематориуми на концлагери?

Можеш ли да си апатичен? Можеш ли?

Не, не се опасявайте от Злото Не, не се опасявайте от врага, бандита, нарушителя, мафиота, килъра, самоволният управник, диктатора-нещастник, окупатора на твоето бъдеще! Не, не се опасявайте!

Бийте се! Бийте се за свободата на себе си и на близък, бийте си до гибел за човечността, съпричастието, състраданието… Бийте се, с цел да премахнете болката, бийте се за правдата и се молете за тези, които са починали за нашата и за вашата независимост!

Бог да пази Украйна! Бог да унищожи враговете на Украйна, на Европа, на Човечеството!

Бог да порази Злото и злодеите с безпределна власт!

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на автора
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР