Молдовският премиер Наталия Гаврилица обяви днес, че правителството ѝ подава

...
Молдовският премиер Наталия Гаврилица обяви днес, че правителството ѝ подава
Коментари Харесай

Молдовското правителство подава оставка

Молдовският министър председател Наталия Гаврилица разгласи през днешния ден, че държавното управление ѝ подава оставка, оповестява.

Гаврилица сподели на конференция, че " е пристигнало време да разгласи своята оставка " и добави, че никой не е очаквал държавното управление ѝ, формирано през лятото на 2021 година, " да успее да се оправи с толкоз доста рецесии, провокирани от съветската експанзия в Украйна ".

„ Поех държавното управление с антикорупционен, про-развит и проевропейски мандат във време, когато корупционните схеми бяха завладели всички институции и олигарсите се усещаха недосегаеми. Веднага бяхме изправени пред енергиен шантаж и тези, които направиха това, се надяваха, че ще се поддадем “, добави Наталия Гаврилица.

„ Залогът на враговете на страната ни беше, че ще действаме като предходни държавни управления, които се отхвърлиха от енергийни ползи, които предадоха националния интерес в подмяна на краткосрочни изгоди “, съобщи още Наталия Гаврилица.

„ Въпреки невижданите провокации, страната беше ръководена отговорно, с огромно внимание и всеотдайна работа. Имаме непоклатимост, мир и развиване – там, където другите желаеха война и фалит “, разяснява Мая Санду.

Управлението на Гаврилица беше белязано от дълга поредност от проблеми. Те включваха остра енергийна рецесия, галопираща инфлация и няколко тревожни случая, като нахлуване във въздушното пространство на Молдова на съветски ракети, изстреляни против Украйна.

Новото държавно управление ще бъде номинирано от президента Мая Санду, само че е належащо да бъде утвърдено от 101-местния парламент на Молдова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР