Молдовец задържан за взривения банкомат в Пловдив, съучастникът му се

...
Молдовец задържан за взривения банкомат в Пловдив, съучастникът му се
Коментари Харесай

Молдовец задържан за взривения банкомат в Пловдив, съучастникът му се издирва
Молдовец арестуван за взривения банкомат в Пловдив, съучастникът му се търси
Двама молдовци на възраст 25-26 години стоят зад сполучливия грабеж посредством взривяване на банкомат в Пловдив, както и зад опита ден по-рано да оберат по същия метод банкомат в „ Люлин ” в София.

Единият е в ареста с мярка за неотклонение 72 часа, другият е съумял да избяга и най-вероятно е напуснал към този момент страната. И двамата са влезнали като туристи, без да притеглят вниманието на граничните управляващи, въпреки че, става известно в този момент, единият има дебело престъпно досие.

На брифинг в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и зам.-районният прокурор Румяна Зайкова-Калеева оповестиха детайлности за случая, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

215 000 лв. е бил трофеят в Пловдив, 88 000 лева от тях са открити в обмен бюро със следи от обгаряне, останалите не - част от тях са изгорели при гърмежа, друга част може би са укрити някъде.

Двамата молдовци са работили по метод, издаващ нелегалност - и в „ Люлин ”, и в „ Тракия ” в Пловдив те са слагали на автомобила си регистрационни номера, отнети от друга, паркирана наоколо кола.

Взривът в Пловдив най-вероятно е провокиран от пропан-бутан, което крие прочут риск и за причинителите. Видеонаблюдение е помогнало за тяхното задържане, колата е била оставена в Бургас няколко дни, а полицията е следила кой ще пристигна да я прибере. Дошъл един от похитителите дружно с жена, също молдовка, които са закарали колата в автомивка. Преди да бъдат заличени следите от закононарушението, мъжът е бил арестуван и, съгласно прокуратурата, има неоспорими доказателства за неговото авторство. Жената не е арестувана, съгласно проверяващите, тя е била с тях, без да взе участие в закононарушенията.

Това не е първият грабеж на банкомат, осъществяван от молдовци, стана ясно през днешния ден. Преди няколко години в пловдивското село Ръжево Конаре бе обран един и отново закононарушението бе осъществено от молдовци. Двете групи нямат общо между тях. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР