Молдова планира в най-близко бъдеще да се присъедини към допълнителните

...
Молдова планира в най-близко бъдеще да се присъедини към допълнителните
Коментари Харесай

Попеску: Молдова ще се присъедини към санкции, въведени от ЕС срещу редица граждани на Русия

Молдова възнамерява в най-близко бъдеще да се причисли към спомагателните ограничавания, въведени от Европейски Съюз против редица жители на Русия. Това съобщи през днешния ден в ефира на радио " Свободна Европа " вицепремиерът, министър на външните работи и европейската интеграция на страната Нику Попеску, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума основно за забрани за влизане в Молдова ,

блокиране на банкови сметки или активи на лица, забъркани по един или различен метод в експанзията против Украйна, изясни той. Според министъра ограниченията ще обиден над 10 души от Русия, само че ще потрябва време, с цел да приключат съответните правни процедури.

По-рано Кишинев и Брюксел се споразумяха Молдова да не се причисли незабавно към рестриктивните мерки ,

защото ударът ще е по-осезаем за самата страна, в сравнение с за Русия. Междувременно молдовските банки и авиопревозвачи съблюдават наложените наказания. Тогава Попеску увери, че що се отнася до търговията, молдовското държавно управление няма да оказва помощ на Русия да ги заобикаля.

Молдова стана асоциирана членка на Европейски Съюз през 2014 година,

като пое редица задължения. Кишинев би трябвало да вземем за пример да обезпечи сходство на локалните закони със стандартите на общността, да съгласува с нея външната си политика. В подмяна страната получи омекотен визов режим и финансова помощ от Европейски Съюз, бе основана и зона за свободна търговия. Миналата година Молдова, Украйна и Грузия подадоха молби да получат статус на страни кандидатки за участие в ЕС; тези на Кишинев и на Киев бяха утвърдени. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР