Можеше и по-бързо да се изпратят БТР-ите, но сега има

...
Можеше и по-бързо да се изпратят БТР-ите, но сега има
Коментари Харесай

Получаваме 7 млн. евро заради помощта за Украйна

" Можеше и по-бързо да се изпратят БТР-ите, само че в този момент има график кой, по кое време, къде ще ги товари и къде ще заминат. " В това увери военният министър Тодор Тагарев по време на присъединяване си в Комисията по защита в Народното събрание.

Много бързо ще можем да експедираме БТР-ите. Създадена е организация, имаме подготвеност и ще осъществим уговорките си. Работи се оказване на военна, политическа и филантропична помощ, увери военният министър.

Тагарев уточни още, че България ще получи 7 млн. евро заради помощта си за Украйна. " Междувременно работим с американското държавно управление и оттова са ни отпуснати в допълнение 35 млн. $, които може да използваме за планове, които желаем да бъдат изпълнени по програмата FMF. Освен това работим за в допълнение оказване на помощ. Много се надявах и съм отчаян, че не виждам в дневния ред импортираното решение 128. Едно ваше утвърждение ще ни разреши да работим в тази посока ", сподели военният министър.

По думите му тази помощ ще е по линия на Европейския инструмент за мир, като помощта, която сме изпратили за Украйна преди встъпване в служба на кабинета, е била на стойност 13 млн. евро, като по този механизъм ще ни бъдат възобновени 7 млн. евро. Тази помощ ще бъде разпределена поетапно от 2024 до 2027 година, като за тази и идната година са планувани 20% от сумата, а през 2026 и 2027 година по 30%.

Припомняме, че в изявление от тази заран военният министър оповести, че единствено от складовете на армията са дадени От тях 34 млн. евро са дадени по времето на кабинета Денков-Габриел.
 Борисов изиска промяната на Тодор Тагарев поради БТР-ите
Борисов изиска промяната на Тодор Тагарев поради БТР-ите

Лидерът на ГЕРБ ще излъчи преговорни групи за съдружното споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР