Може ли амбициозната жена да има успешна връзка и да

...
Може ли амбициозната жена да има успешна връзка и да
Коментари Харесай

Сблъсък: Може ли жена да има успешна връзка и здраво семейство?

Може ли амбициозната жена да има сполучлива връзка и да сътвори семейство? Страхуват ли се мъжете от тези дами? Каква е ролята на мъжа и дамата във връзката? Всичко това ще разясняваме в новия епизод дружно със Стратимир - съосновател на подкаста " 10от10 ” и фитнес коуч и Александра Саздова - лайф коуч, хипнотерапевт и студент по логика на психиката.

Какво е сполучлива връзка за вас?

Александра: На първо място, всеки би трябвало да реши самичък за себе си какво е. За мен сполучливата връзка е моята. Аз съм амбициозна, работя, виждам деца и брачен партньор. Важно е да подкрепяш колегата си. Когато си с човек, който е упорит и вървите към една обща цел, както и самостоятелни такива, това в действителност е сполучлива връзка. Тук разковничето е в салдото.

Първият ми мъж, от който имам едно дете, се развиваше доста сполучливо, до момента в който аз не се развивах. Тогава аз бях приела, че дамата би трябвало да остане у дома с децата, само че започнах да принизявам. Синът ми стана на 2 години и се разделихме. След това срещнах и сегашния ми брачен партньор, като с него съм съумяла да намеря салдото. Двамата дружно се развиваме като персони.

Стратимир: Това, което знаем всички е, че удовлетворението на една жена идва от семейство и деца. Ако тя гради кариера и няма деца, това е една много тъжна действителност за доста дами. Мъжете желаят семейство, само че при тях удовлетворението от живота идва от това какъв брой е съумял да способства в света и какъв брой е съумял да реализира нещата, които би желал.

Често се случва мъжете да се оказват във връзки, в които не са задоволени и не са уважавани от дамата.

А наложително ли е дамата да бъде стопанка?

А: В първите години от развъждането на децата, те имат потребност главно от майката. Но едно е да си вперен нон стоп в тях, друго е да се опитваш да балансираш. Когато единия човек във връзката израства, а другият стои на едно място се получават несъответствия и се постанова или единият да се снижи, или да се опитат да балансират. Аз не настоявам, че мъжът и дамата са равни. Те имат разнообразни функции и дамата постоянно е малко по-ниско от мъжа.

С: Аз не одобрявам определението " по-ниско ”. Не считам, че ролята на майката и домакинята би трябвало да бъде омаловажавана, тъй като това е основна роля. Мъжете не притежаваме доста от тези качества, нужни за нея.

А: Това, че една жена е майка и обръща внимание на детето си, не значи, че би трябвало да спре да се развива кариерно. Но би трябвало да се има поради, че даже и домакинската работа още веднъж пречи на превозване на пълноценно време с детето.

Стратимир, ти твърдиш, че дамата първо би трябвало да отгледа децата си и по-късно да гради кариера, тъй като в противоположен случай би било по-трудно за нея да сътвори семейство на по-късна възраст? Защо смяташ по този начин?

С: Първо - има изследване с над 10 хиляди индивида, извършено в 40 страни, което демонстрира, че мъжете са привлечени от по-млади дами. Ако една жена желае най-качествения мъж, с който може да бъде, той има варианти. Той постоянно би избрал по-младата жена, в сравнение с по-възрастната. Затова Леонардо Дикаприо непрекъснато излиза с млади дами. Затова Пике изневери на Шакира и в този момент тя написа песни за него. Това се получава, тъй като двата пола търсят разнообразни неща - дамата търси мъж със качества, до момента в който мъжът търси друга жена.

Значи ли това, че дамите не би трябвало да са чак толкоз амбициозни?

А: Аз не споделям, че дамата би трябвало да е повече от мъжа. Твърдя, че тя може да се развива, да е амбициозна и да развива, дружно с мъжа. Намираш салдото и това е!

С: Идеята е, че крайният резултат не е еднакъв. Ако една жена прекара 20-те си години в създаване на кариера, може би към 30 няма да пристигна принцът на бял кон. Колкото по-успешна става, толкоз по-трудно ще ѝ бъде да откри мъж, който да отговори на условията ѝ.

А: Но въпреки всичко не мисля, че сполучлив предприемач би градил връзка с 20-годишно момиче, което към момента не знае какво желае в живота. Този вид мъже търсят дами, които са сполучливи и знаят накъде желаят да вървят.

Глобално мъжете обичат дамата да е добра стопанка, само че в случай че бъде единствено това, тя ви омръзва. Как се случва това?

С: Това се случва, когато дамата гледа връзката от нейния светоглед. Вие също желаете забавен мъж. Мислите, че щом това търсите мъжа, в случай че не сте по този начин, ще бъдете скучна за него. Като цяло не ме интересува толкоз доста да ми споделя за работния си ден. Аз не изисквам да е доста развита, само че да е интелектуално любопитна.

А: Кога се събират мъжа и дамата? Когато желаят да имат деца! Много постоянно се случва първата разлъка да пристигна, откакто двойката има дете, тъй като това е била задачата и тя към този момент е изпълнена. С индивида до себе си би трябвало да имате обща цел за живота.

С: За мен мъжът би трябвало да има визия за живота и развиването на връзката. Жената стартира да се чуди какво да прави, откакто мъжът спре да води.

Как продължи оспорваната борба можете да видите в новото ни видео:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР