Може да проверите как Софийски градски съд и Софийски апелативен

...
Може да проверите как Софийски градски съд и Софийски апелативен
Коментари Харесай

Адвокат Борис Велев: Има съществено отклонение от обичайната практика на съда по случая Божков

Може да ревизирате по какъв начин Софийски градски съд и Софийски апелативен съд насрочват делата си за гледане за ограничения за неотклонение - нормално в кои дни са и по какъв начин се стекоха събитията при господин Божков. Прави усещане, че по отношение на неговото произвеждане несъмнено има отклоняване. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юрист Борис Велев.

" Обикновено делата не се насрочват в тези дни и в тези периоди. Колегите юристи, които се занимават с наказателно право, доста добре знаят по какъв начин Софийският апелативен съд насрочва делата си за гледане на ограничения за неотклонение, а в тази ситуация има едно значително отклоняване от нормалната процедура. Сега то може, несъмнено, и да е инцидентно, само че с оглед финалния акт, евентуално не е инцидентно. И то изцяло се изписва в догатките, че завръщането на господин Божков при всички случаи е имало предишен акт на някакъв тип съглашение със правосъдната власт ", обърна внимание Велев.

Относно мярката " домакински арест ", с която се снабди Васил Божков по отношение на хазартния му бизнес, юристът изясни: " Тази мярка е относително лека, тъй като обвиненият си е у дома, в домашна среда. Не може, естествено, да напуща домашната среда, единствено със особено позволение това е възможно, само че домашният арест се зачита за изтърпяване на наказването. Т.е. даже да предположим, което аз нямам доверие, че ще се случи, само че да предположим, че господин Божков ще получи някакво наказване от съда, то той ще го изтърпи или огромна част от него ще изтърпи точно с мярка " домакински арест “, добави Велев, като посочи, че в България се злоупотребява доста с тази мярка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР