Може би сте забелязали, че котката ви мяука късно вечер

...
Може би сте забелязали, че котката ви мяука късно вечер
Коментари Харесай

Нощно мяукане на котката – как да се справите?

Може би сте забелязали, че котката ви мяука късно вечер и се чудите за какво. Всъщност в това няма нищо неестествено. Причините за мяукането на вашата гальовна принцеса могат да бъдат най-различни. Вижте най-често срещаните аргументи котката да мяука.

Според експертите, това е методът на животните да покажат, че са господари на територията. Когато нямат опция да изразят това посредством лов и действително доминиране, те намират собствен. Главно при котките, това е мяукането, играта из всички стаи, маркирането на целия дом. Така, те показват своето превъзходство – целият дом е техен, вие също.

Има и друга причина за среднощното котешко мяукане, несъмнено първата, за която се сещате. Това е привличането на внимание – и сте прави. Любимецът ви желае да си поиграете с него и може да ви го каже единствено посредством мяукане. В подобен случай му обърнете внимание, погалете го, дайте му дозата грижа, която желае и той ще спре да издава звуци.

Следващият мотив за мяукането през нощта е по-обезпокояващ. То би могло да се дължи на претърпян стрес при котките – от ново жилище, втори любим, от който да ревнува или друга радикална смяна, с която котката към момента не е привикнала. Ще разберете, в случай че любимецът ви е под стрес, тъй като мяукането ще бъде жално, съпроводено с мокър взор и непрекъснато търсене на вниманието ви.

Ще бъдете очевидци на нощно мяукане и в случай че имате разгонена котка. В този случай или и намерете приятел, или прибегнете до кастриране. Всичко зависи от това дали желаете да си имате дребни котенца, което не е по никакъв начин неприятна концепция, в случай че обичате тези пухкави топки косми.

Ако нито едно от тези неща не е причина за мяукането на вашето коте и безпокойството му продължава, най-добре посетете ветеринар. Може да има някакво неразположение, което да провокира нетипичното мяукане, хриптене и смяна в интонацията на домашния ви любим.

За да сте сигурни, че котката ви е здрава и с цел да хванете зараждащ се проблем, най-добре се консултирайте със експерт. Домашният любим постоянно се трансформира в част от фамилията, тъй че направете всичко належащо той да бъде добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР